Skocz do zawartości
majki

kupie kilogram skaly

Rekomendowane odpowiedzi

witam kupie od kogos kilogram skaly fajnie by bylo jakby bylo taniej niz w sklepie pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stary jak chcesz kilo tylko to kup taka za***ista za powiedzmy 70zl za kilo8) To dopiero bedzie cos:D

jeszcze tu wroce:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

trzeba bylo myslec wczesniej w trakcie przeprowadzki wywalilem ze 5kg :)

"-------------------------------------- Elektronika - zawod, Akwarystyka - hobby

""Akwarysta""

Wersja 2ga kontrolera z MMC/SD w testach, miernik konduktancji w przygotowaniu..."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdzie ten kubeł ze śmieciami??????????????????????

Aiptas mój wróg. 200l kłopotów ale miłych

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
kpw :

trzeba bylo myslec wczesniej w trakcie przeprowadzki wywalilem ze 5kg :)

hmmm - to było bolesne - nie mogłeś dac znać, że masz do oddania - kilku byś uszczęśliwił :)

Majki zrób jak mówi Nowy - jak chcesz 1 kilo to kup najlepsza - napewno Ci się to zwróci z nawiązką.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepiej transportowaną na mokro "w worku" i jeśli masz dostęp to wybierz sobie osobiście!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
BeRsErK :

Majki zrób jak mówi Nowy - jak chcesz 1 kilo to kup najlepsza - napewno Ci się to zwróci z nawiązką.

Cześć

Łatwo się pisze "kup najepszą" ale jaka to jest najepsza ?? taka co jest lekka jak "wata" a moze taka kóra ma pełno "kolorowych" plamek.

Naprawdę nawet jalepszą skałke mozna szybko zmarnować (złe warunki transportu, zle skladowanie itp)

najepiej jest jednak kupowac od kogos uczciwego lub z kim kto sie zna na akwarium morskim.

Dla ludzi zaczynjacych moze to być problem.

Ja kupiłem kilka kawałków skałki i była bardzo ładna jednak okazało sie że tylko ładnie wyglądała a inna była identyczna ale tętni życiem choć wyglądała bardzo biednie

Tynio

Pozdrawiam

Mam

Było mineło - akwarium to już wspomnienie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj widziałem piękną w sklepie w Jastrzębu prosto przywieziona w worku zalana - pełna życia po prostu lux, nie pytałem nawet o cene bo akwa. mam pełne skały.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Tynio :
BeRsErK :

Cześć

Łatwo się pisze "kup najepszą" ale jaka to jest najepsza ?? taka co jest lekka jak "wata" a moze taka kóra ma pełno "kolorowych" plamek.

Naprawdę nawet jalepszą skałke mozna szybko zmarnować (złe warunki transportu, zle skladowanie itp)

najepiej jest jednak kupowac od kogos uczciwego lub z kim kto sie zna na akwarium morskim.

Dla ludzi zaczynjacych moze to być problem.

Ja kupiłem kilka kawałków skałki i była bardzo ładna jednak okazało sie że tylko ładnie wyglądała a inna była identyczna ale tętni życiem choć wyglądała bardzo biednie

Tynio

Pozdrawiam

Mam

Heja Tynio.

Wybór osobisty to podstawa - mi bardziej chodziło o miejsce pochodzenia - ja osobiście polecam kenijską - chodzi po ok 45/50 zł za kilo ale życie jakie z niej wychodzi po okresie dojrzewania oddaje z nawiązka cenę.

Zaufanie do sprzedawcy, prawidłowy transport itp to inna strona medalu.

Ale po to jest się na forum gdzie jest sporo madrych głów aby o dobre sklepy jak i sposoby transportu wypytać ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam kawałek z keni i : było ns niej najwięcej życia, była najbardziej porowata i proporcjonalnie najbardziej lekka, kupiona w botii przez bartyuego, pisał że niwiele droższa od indonezji, poza tym najważniejsze jest by skała była porowata, wkońcu jej główne przeznaczenie to filtracja biologiczna tlenowa i beztlenowa, poza tym może mieć ladne kształty i dużo życia ale to tylko dodatek, poza tym przeważnie im bardziej lekka skała tym bardziej porowata, gdyż ma więcej drążeń i jaskin co oznacza większą powierzchnię filtracyjną

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja kupiłem deep water indonezja:Dskałka a niezliczone ilości gąbek i acroporke:D

800l:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.