krzys33 Zgłoś Napisano 6 Kwietnia 2012 Witam,podepnę się pod temat żeby nie zaczynać nowego.Mam pytanie bo u mnie jest po membranie 025ppm a po żywicy 000 czy to jest normalne bo jak czytam to macie 006 a patem 000 a u mnie taki duży przeskok,dodam że wszystko jest nowe i przepłukane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darek1oo Zgłoś Napisano 6 Kwietnia 2012 musi być nie najlepsza kranówka i z tąd te 025ppm, ważne że po DI masz 000 jedyny minus to częstsze wymiany żywicy. Cytuj 500 litrów, Deltec, Lampa - 150W LED, http://nano-reef.pl/...25l-z-mikolowa/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzys33 Zgłoś Napisano 6 Kwietnia 2012 Kranówka jest 380ppm-420ppm,jak często będzie trzeba wymieniać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
premiero Zgłoś Napisano 7 Kwietnia 2012 Premiero... nie masz racji. Ten zaworek zamyka ściek po kilkunastu sekundach, a jesli nie zamyka to znaczy, że jest uszkodzony. Możesz mi wierzyć na słowo - mam taki układ od dawna i działa. Nie mam żadnych zaworków zwrotnych, elektrozaworów ani zbiornika.... Pozdrawiam T Jest jedno zasadnicze pytanie - czy w swojej instalacji masz zbiornik na RO? Bo ja mówię o takiej instalacji. Pamiętaj że tam występuje dodatkowe ciśnienie od strony zbiornika, więc sam zawór czterodrogowy nie wystarcza. Jeśli masz zbiornik na RO, to może nawet o tym nie wiesz, że taki zawór masz. Może być umieszczony w kolanku na wyjściu wody czystej z membrany (wygląda jak zwykłe kolanko). Możesz mi wierzyć na słowo - mam taki układ od dawna i bez zaworka zwrotnego, w instalacji ze zbiornikiem na RO, nie zamyka dopływu wody. Cytuj 300x80x80 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach