kotangch Zgłoś Napisano 10 Kwietnia 2012 Jak w temacie, czym zakonserwować najskuteczniej stelaż wykonany z czarnucha (zwykła stal)? Cytuj 300l w obiegu. maxspect razor 160w, aqua nova ncm-3500, 2x tunze 6045, aquaspec white skim 200 z pompą w body. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andretti Zgłoś Napisano 10 Kwietnia 2012 myślę, że Hammeritem Cytuj PŁYTKIE.... 150L, 6x39W , Tunze ReefPack, Obsada : miękkie oraz LPS http://nano-reef.pl/forums/topic/79258-płytkie-akwarium-2016/#comment-991136 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rekin Zgłoś Napisano 10 Kwietnia 2012 Farba Cytuj Wreszcie zdymisjonowana..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kotangch Zgłoś Napisano 10 Kwietnia 2012 Rekin1 dość ciekawa propozycja. Cytuj 300l w obiegu. maxspect razor 160w, aqua nova ncm-3500, 2x tunze 6045, aquaspec white skim 200 z pompą w body. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jami Zgłoś Napisano 10 Kwietnia 2012 Najskuteczniej to ocynk ogniowy, a z farb polecam Cynkal. Cytuj Keep an open mind, but not so open that your brain falls out Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
godeusz Zgłoś Napisano 10 Kwietnia 2012 Dobrze oczyścić (wersja najskuteczniejsza- wypiaskować), odtłuścić, pomalować dobrym podkładem i farbą do metali dwukrotnie. Niekłopotliwe, niedrogie – skuteczne. Nie potrzebne są żadne super sposoby. Dobrze oczyszczony i odtłuszczony metal pomalowany nawet zwykłą farbą będzie miał bardzo trwałą powłokę. Na źle przygotowany metal nawet najlepsza farba nie pomoże. Pozdrawiam. Cytuj Akwarium - aktualnie brak. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hoody Zgłoś Napisano 11 Kwietnia 2012 Ja swój stelaż najpierw porządnie umyłem wodą z dużą ilością płynu do mycia naczyń, kilkukrotnie spłukałem bieżącą wodą, osuszyłem, następnie pomalowałem jednokrotnie farbą podkładową i po wyschnięciu dwukrotnie czarnym akrylem do metalu. Po roku nic się nie dzieje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach