luft Zgłoś Napisano 27 Kwietnia 2012 Od niedawna mam decore. Karmie życie poznym wieczorem, mam sporo mordek niefoto do wykarmienia. Inne zwierzaki, ryby się stołują przy okazji. Tyle, że decora aktywna za dnia w baniaku idzie spać z kurami czyli właśnie coś około godz 18 i już jej nie widać. Z tego powodu za dnia staram się ją karmić. Jest to moja nadopiekuńczość, czy prawidłowość? Proszę o głosy bardziej doświadczonych w praktyce z ta prześliczną rybcią. Pozdro! Cytuj LED Maxspect, Tematy lufta Salarias allegro (sklep Salarias) baner NanoReef www.mariuszfrej.com Moje szkła: 80 l (105 w obiegu)- ReefMax, start 10 sierpnia 2010, 90% sucha skała, II) 360 l (ok. 470 l w obiegu) start VI 2012 - 100 % sucha skała, . Akcja Pajacyk - kliknij proszę! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CNCRob Zgłoś Napisano 27 Kwietnia 2012 Ja ryby karmie codziennie o godzinie 23 bo tak kończę prace i ona zawsze czeka na jedzonko. Moze staraj się ja przestawić stopniowo opozniajac jej podawanie pokarmu. Cytuj Akwarium: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marekk Zgłoś Napisano 27 Kwietnia 2012 Ja ją karmię w dzień z tego co zauważyłem to ta rybka wyłapuje pokarm z toni więc IMHO karmienie po zgaszeniu światła odpada. Karmię suchym pokarmem oraz od czasu do czasu mrożonkami. Cytuj Hodowla kotów brytyjskich Szczecin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CNCRob Zgłoś Napisano 27 Kwietnia 2012 U mnie światło jest do 24 z racji tego, ze późno wracam i trochę jeszcze chce zobaczyć więc ryba je za widnego Cytuj Akwarium: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
enigma17 Zgłoś Napisano 27 Kwietnia 2012 Mam dwie szutki i o której porze bym nie dał to zawsze jedzą, oczywiście przy świetle Cytuj pozdrawiam Maciek Prawdziwy facet nie je miodu !... Prawdziwy facet żuje pszczoły! ! ! I pamiętaj....Życie jest zbyt krótkie, żeby jeździć Dieslem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Q Zgłoś Napisano 27 Kwietnia 2012 tez mam dwie sztuki - karmie w dzien, kolo 15 Cytuj Zbiornik: 300L + 112L sump; Obieg: NJ-3000; Cyrkulacja: 3x JVP-102 + obieg; Odpieniacz: Reef Octopus 1000 + Aquabee; Oświetlenie: 4xT5 24W (2x actinic, 2x white 15000K); 35 kg LR; 20 kg LS; 12 kg grys koralowy; 5L Siphorax; Purigen; Phosguard; Pozdrawiam, Jakub Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach