lolek Zgłoś Napisano 1 Maja 2012 Witam,jak wiadomo Goniopora sp. latwa w utrzymaniu nie jest,jedni stawiaja je na piasku,inni na skalkach,bo twierdza ,ze lapia infekcje z piasku,jakie doswiadczenie z tymi koralami macie? jaka suplementacja,swiatlo,ruch wody,vodka methode i inne? zapraszam do dyskusji Cytuj 350 litrow Rena Aqualife,tunze 4*6045 ,deltec mce 600 turbo,266w t5 mix lps i miekkich Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
morswin Zgłoś Napisano 1 Maja 2012 Moja marudziła jak nie było NO3 w wodzie, ze 2 tygodnie nie wystawiała polipów a gdy sztucznie podniosłem NO3 na drugi dzień wyglądała jak nigdy, u mnie stoi na piasku. Cytuj plany na 300l http://chomikuj.pl/morswin07 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lolek Zgłoś Napisano 1 Maja 2012 Sprawa jest ciekawa,ze jedni stawiaja ja na piasku i rosnie a innym leci tkanka,pewnym jest raczej ,ze wola wode bogata w blotko,lecz widzialem goni w zbiornikach zeo pieknie otwarte,czyzby ten pylek z bakteriami ktory dostaje sie do wody jak ruszasz kamykami tak dobrze na nie dzialal? widzialem tez goni pieknie otwarte w zbiornikach vodka methode tutaj plusem moze byc tworzacy sie bakterio plankton z wodki Cytuj 350 litrow Rena Aqualife,tunze 4*6045 ,deltec mce 600 turbo,266w t5 mix lps i miekkich Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach