Rigel Zgłoś Napisano 11 Czerwca 2012 Ciekawy jestem, jak tam idzie struganie sterownika? Gotowy już, może jakaś aktualizacja? A tak przy okazji, to jakie drivery zastosowałeś w lampce? Tych z Alegro nie mogę namierzyć... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
facta Zgłoś Napisano 15 Czerwca 2012 Już aktualizuje Rigel napisz na priv to dam ci namiary na te drivery. takie tam: Cytuj Pudełko przelewowe DIY Algae Scrubber DIY Lampa led DIY Reaktor fitoplanktonu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
W32darWin Zgłoś Napisano 15 Czerwca 2012 (edytowane) Jak juz bylo o kosztach lampy to teraz koszta sterownika poprosze I moze jeszcze co potrafi Pozdrawiam Edytowane 15 Czerwca 2012 przez W32darWin (wyświetl historię edycji) Cytuj START 12.12.2013 - 180L z panelem 70x70x45, odpieniacz DIY a'la midi flotor ale.... na igle AB 2000/1 , ATI Sunpower 6x24T5 + 9W LED china blue, betonowa skała DIY, AllInOne w reaktorze DIY, baniakiem kręci jebao WP-25 i koralia 2800. http://nano-reef.pl/...0l-betonowisko/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
facta Zgłoś Napisano 15 Czerwca 2012 (edytowane) Co potrafi - to o czym wcześniej wspominałem i czego potrzebuje puki co: - ma zegarek i można go ustawić hehe - wschody zachody, - regulacja mocy diód białych i RB, - załączanie oświetlenia nocnego (Led niebieskie i UV) moc regulowana oddzielnie, - czujnik temperatury, - chłodzenie gdy temperatura wody w akwarium będzie za wysoka, - oświetlanie algae scrubber w odpowiednich godzinach - 2 wejścia na czujniki: pierwszy do automatycznej dolewki, drugi poziomu wody w akwarium gdyby jakimś cudem pudełko przelewowe nawaliło wyłączy pompę obiegową, - wszystko można również sterować ręcznie zmieniając pulpity od F=0 do F10 (funkcja) W środku jest 3,5A zasilacz, buz11 (można nimi sterować mocniejsze 12V urządzenia), przekaźniki - w szafce mam gniazdka nadtynkowe które bedą z nimi połączone. Soft będę jeszcze szlifował. Miejsca w obudowie mam więc można kombinować dalej, jednak jest nie wycudowany, prosty i spełnia podstawowe funkcje w miarę potrzeb będę go oczywiście rozwijał. Co do kosztów to ciężo mi oszacować ale około 150 - 200 zł za wszystko plus niezliczone godziny składania i kombinowania Edytowane 15 Czerwca 2012 przez facta (wyświetl historię edycji) Cytuj Pudełko przelewowe DIY Algae Scrubber DIY Lampa led DIY Reaktor fitoplanktonu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Draco Zgłoś Napisano 11 Października 2014 Witam, chcę Ci jeszcze raz podziękować za naprawę mojej lampy i zrobienie fajnej obudowy. Wszystkim naszego kolegę "facta" gorąco polecam!!!! Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach