cagen Zgłoś Napisano 31 Maja 2012 witam miałem pieknego ukwiała Entacmaea quadricolor wieczorem był rano znikł żadnych szczątków , poprostu wyparował znikł 2 tygodnie temu przez ten czas nic w akwarium złego się nie wydarzyło parametry w normie miał ktoś taki przypadek ? Cytuj 450l , bk dc200 , ps pandora R2 2 x 150W 4 x 39 W , profilux 2 , schuran pico twice Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hoody Zgłoś Napisano 31 Maja 2012 Pewnie siedzi gdzieś między skałami. Ja tak miałem, wyszedł z drugiej strony akwarium po tygodniu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldi Zgłoś Napisano 31 Maja 2012 może wyszedł z domu? heheheh sory nie mogłem sie powstrzymać,moze polazł gdzies na tyły zbiornika i go nie widać schował za skałami Cytuj 900 l w obiegu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cagen Zgłoś Napisano 31 Maja 2012 to mnie pocieszyłeś w takim razie będe szukał Cytuj 450l , bk dc200 , ps pandora R2 2 x 150W 4 x 39 W , profilux 2 , schuran pico twice Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość DarekB30 Zgłoś Napisano 31 Maja 2012 Najadl sie pewnie i siedz gdzies w ukryciu Dariusz Barcikowski Wysyłane z GT-I9001 ( +48 797 345 997 ) za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adrianpotocki Zgłoś Napisano 31 Maja 2012 mojego tez dwa dni nie bylo za to w skały wszedł jeden - a wyszły dwa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cagen Zgłoś Napisano 31 Maja 2012 no to dzisiaj ruszam na poszukiwania może gdzieś między skałami już rodzina Cytuj 450l , bk dc200 , ps pandora R2 2 x 150W 4 x 39 W , profilux 2 , schuran pico twice Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patyk_Z Zgłoś Napisano 31 Maja 2012 Też miałem quadricolora, myślałem że wszedł za skały, wyciągnąłem prawie wszystko i go nie znalazłem, zauważyłem na piasku tylko strzępek macki, od tego czasu minęło z 10 dni, po quadri ani śladu, myślę że pompa go rozwaliła na drobniuteńkie kawałeczki, jest to możliwe? Nie był taki mały, miał z 10cm. nie mam zbyt wiele życia w akwa, ale nic nie ucierpiało, NO3 nie wzrosło, woda nie śmierdzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cagen Zgłoś Napisano 31 Maja 2012 a więc jednak coś takiego może się zdarzyć poczekam troche i jak nie wylezie to archiwum x Cytuj 450l , bk dc200 , ps pandora R2 2 x 150W 4 x 39 W , profilux 2 , schuran pico twice Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariuszduch Zgłoś Napisano 31 Maja 2012 Też miałem quadricolora, myślałem że wszedł za skały, wyciągnąłem prawie wszystko i go nie znalazłem, zauważyłem na piasku tylko strzępek macki, od tego czasu minęło z 10 dni, po quadri ani śladu, myślę że pompa go rozwaliła na drobniuteńkie kawałeczki, jest to możliwe? Nie był taki mały, miał z 10cm. nie mam zbyt wiele życia w akwa, ale nic nie ucierpiało, NO3 nie wzrosło, woda nie śmierdzi. Mi kiedyś wkręcił się w cyrkulator to woda momentalnie zrobiła się jak mleko Gdyby pompa go zmieliła to na pewno byś się zorientował Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patyk_Z Zgłoś Napisano 31 Maja 2012 Mi kiedyś wkręcił się w cyrkulator to woda momentalnie zrobiła się jak mleko Gdyby pompa go zmieliła to na pewno byś się zorientował To chyba wylazł z akwa i pies go zjadł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariuszduch Zgłoś Napisano 31 Maja 2012 Tia na 100% Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
natalia83 Zgłoś Napisano 31 Maja 2012 Pewnie poszedł na jaką impre zachlał i teraz odsypia gdzieś w skałach a tatuś sie martwi Spokojnie gdyby cos mu się stało raczej bys wiedział. Mój jeden ukwialek siedzi od poczatku w jednym miejscu taki grzeczniutki, drugi dwa tygodnie obłaził calutki baniak, wlazł pod skały siedział, siedział i tez myslałam że już po nim aż w końcu wycisnął się pomiędzy skałami i siedzi taki zduszony tylko macki wystawia błaznowi, także spoko tatuś nie martw się tak, trzymam kciuki żeby sie pokazał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seb Zgłoś Napisano 31 Maja 2012 Nie szukaj, bo jak przypadkiem przykleił się gdzieś do dwóch skałek, a Ty szarpniesz jedną to możesz go rozerwać, jak zgłodnieje to sam wyjdzie. Cytuj Z akwarystycznym pozdrowieniem Seb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cagen Zgłoś Napisano 31 Maja 2012 będe wypatrywał i nic nie ruszał jak wylezie dam znać Cytuj 450l , bk dc200 , ps pandora R2 2 x 150W 4 x 39 W , profilux 2 , schuran pico twice Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cagen Zgłoś Napisano 21 Lipca 2012 no to teraz będzie ciekawie : znalazł się w sumpie wczoraj wieczorem ale jest może 5% wielkości starego nie wiem czy tak wychódł w ciemności czy to jakiś młody osobnik Cytuj 450l , bk dc200 , ps pandora R2 2 x 150W 4 x 39 W , profilux 2 , schuran pico twice Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
W32darWin Zgłoś Napisano 21 Lipca 2012 Moj siedzial na skalce z ktorej nie mial wyjscia. Byla odcieta piaskiem od reszty skaly. Kiedys zaczal sie kurczyc i wcisnal sie w szczelinke ale jak likwidowalem akwa to nie bylo po nim sladu. W akwa nic sie nie dzialo. Pozdrawiam Cytuj START 12.12.2013 - 180L z panelem 70x70x45, odpieniacz DIY a'la midi flotor ale.... na igle AB 2000/1 , ATI Sunpower 6x24T5 + 9W LED china blue, betonowa skała DIY, AllInOne w reaktorze DIY, baniakiem kręci jebao WP-25 i koralia 2800. http://nano-reef.pl/...0l-betonowisko/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zachu Zgłoś Napisano 21 Lipca 2012 Mój tez się wcisnąć w szczeline w skale i znikl. nie ma po nim śladu. Woda ani nie zmetniala ani nie smierdziala ani no3 nie poszło w gore. Tak jakby się tam rozpuscil albo zjadly go kraby zanim zdążył to zrobić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach