Skocz do zawartości
NOCIO

Przyjmę wszystko na START

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, przeglądam wasze posty i ciągle się douczam w akwarystyce morskiej, która mnie zaraziła i teraz nie mam wyjśćia jak założyć sobie jakieś małę akwarium :)

Chętnie przyjmę jeśli ktoś będzie likwidował, ma zbędne, lub miał za dużo skały na start, jakiegoś żwiru czy niepotrzebny sprzęt.

Województwo świętokrzyskie, pozdrawiam

NOCIO

Edytowane przez NOCIO (wyświetl historię edycji)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość DarekB30

Mam do oddania akwarium

150x70x60 ze sprzetem i zyciem

Akwarium i sprzet gratis tylko musisz pokryc koszty przeprowadzki ;)

Dariusz Barcikowski

Wysyłane z GT-I9001

( +48 797 345 997 )

za pomocą Tapatalk 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czemu nie kupisz gotowca...taniej cie wyjdzie,spRYTny ma fajny zestaw rozbudowany RM za fajną kase

4803_4815.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na początek przyjmę, a jak nie będzie to postaram się coś odłożyć z kasy i odkupić. Akwarium 70x45x45 będzie się robiło u szklarza - czyli 140L.

"DarekB30" - dziękuję za propozycję ale dla mnie to za duże, szczególnie że wynajmuję mieszkanie i wolałbym na początek zacząć od mniejszego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem, że wszystko kosztuje i nie licze na nic wielkiego, ale powoli powoli do celu.

Dzięki za info, dalej będę przeglądał posty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Akwarium - 70x60x45(70x43x45) z panelem ok 190L

szafka - 80x65x85 kolor wenge

oświetlenie w koronie Diy 6x24W T5(nowe świetlówki ATI 2x Blue plus 1x purple 3x special + stare na okres dojrzewania)+wentylatory+oświetlenie nocne

odpieniacz - AM midiflotor + SERA AIR 550 R PLUS

cyrkulacja - 2x Hydor koralia 2800

pompa obiegowa nj 1200, grzałka koszt przeprowadzki :)

Edytowane przez Robal (wyświetl historię edycji)

500l w obiegu, 6 x 54W T5, JVP 202,201, H&S, NJ 3000

4172_4177.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczerze to śmiać mi się chce jak niektóre posty czytam :thumbsup: "Hobby dla bogatych" "klepiesz bidę" i takie tam :thumbsup: ktoś mu na konto zaglądał, czy do portfela? Nie róbmy z siebie takiej "Elyty", na akwarium 100 litrowe 400 zł miesięcznie? Na co ja sie pytam? A to że takich tematów byc nie powinno to juz zart chyba? Nie mierzcie wszystkich swoją miarą co poniektórzy ok? Wiem doskonale że nie tylko ja chetnie rozdaję coś co mi się nie przyda, a innemu bardzo, do tego, kochani, za wiedze kasujecie? A ona jest najcenniejsza :welcome: Kolego, nie wiem jakie światło bedziesz ogarniał, ale jakbyś potrzebował to mam trochę świetlówek 54W, świecone 5-6 miesięcy, spokojnie dojrzewanie możesz na nich przelecieć, jakby co to wal na priv.

Z akwarystycznym pozdrowieniem ;)

Seb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ Seb - nie chodziło mi absolutnie o to, że ma nie zaczynać czy go nie stać. Miałam raczej na myśli, iż najpierw powinien przemyśleć co kolega już ma, a co ewentualnie by potrzebował. Co sam może sobie kupić a na co mógłby ewentualnie liczyć. Oczywiście pomijam wiedzę doświadczonych, którzy podzielą się za darmo, ale przyznaj, że temat "Przyjmę WSZYSTKO na start" wywołuje negatywne skojarzenia. Po za tym nie ma nic złego w zbieraniu używanego sprzętu, ale już by wziąć do siebie skałę czy piasek trzeba być chociaż minimalnie przygotowanym.

4328_6803.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dobrze dajmy na to ktoś ma do oddania 20kg żywej skały. I co bierzesz ją sobie za koszty wysyłki. I co dalej?

WIem o co chodzi, mam inny baniak 120l ze słodkiego i pompkę cyrkulacyjną JVP-102, wodę RODi w sklepie kupię (sól też), więc na początku dałoby radę. Oświetlenie na razie zwykłe z pokrwy na T8 ale już ogarniam inną belkę z prawdziwymi T5.

"seb" - dzięki za info i chęć pomocy, jak się rozwinę to na pewno się odezwę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A z Kielc chociaz ? :thumbup:

120x75x47 wys. 400 l, sump 100 l. 432 W T5 + 2 x 24 LED blau, BK 200, cyrk 17500 l/h.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[P] Skoro jest taka opcja na targowisku to znaczy, że po coś to jest. Oczywiście warto korzystać z opcji przyjmę z głową. Niemniej nic tak nie zniechęca do pisania takich tematów, jak brak Waszej reakcji i postów z patosem.

Z drugiej strony nie ma przecież nic piękniejszego jak coś sie komuś da bezinteresownie (co nam niepotrzebne), a za jakiś czas a nóż dobro wróci. Tak rodzą się morskie przyjaźnie. Nie zapominajmy o tym. Proszę już nie oftopować, ani tutaj, ani w każdym przyszłym podobnym temacie.

Pozdrawiam

luft

LED Maxspect, Tematy lufta

Salarias allegro (sklep Salarias) baner NanoReef www.mariuszfrej.com Moje szkła: 80 l (105 w obiegu)- ReefMax, start 10 sierpnia 2010, 90% sucha skała, II) 360 l (ok. 470 l w obiegu) start VI 2012 - 100 % sucha skała, . Akcja Pajacyk - kliknij proszę!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakbyś robił sump to 25L akwa mam na zbyciu. Szczepki Xenii będą za jakiś czas, Euphyllia też myśle, że za 2-3 miesiące będzie :yes Zajrzyj do Hepatusa na róg Pomorskiej z Kujawską.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.