kaspy Zgłoś Napisano 13 Czerwca 2012 Pierwszy raz stawiam baniak na stelażu, zastanawiam się czy warto jakoś zamocować blat do ramy? Wiem że po napełnieniu nie powinno mieć to znaczenia, ale nie wiem jak to wygląda w trakcie ustawiania. Blat, stelaż i spód akwarium będą u mnie miały ten sam rozmiar. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qlfon Zgłoś Napisano 13 Czerwca 2012 Możesz dać od wewnątrz stelaża na spodniej stronie blatu jakieś belki celem zabezpieczenia przed przesuwaniem na boki. Cytuj Qlfon, Lublin Akwarium: 115x84x65, oświetlenie 6x39W T5 + BP XM140, odpieniacz BK200, cyrkulacja: 3x6055,1x6095, obieg: Red Dragon Mini 6000, Poprzednie akwarium Projekt Nautilus: 18,03,2012 - 27.07.2016. Obecnie: prawie FOWLR:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dzym Zgłoś Napisano 13 Czerwca 2012 Kup sobie taśmę dwustronną w sklepie budowlanym i przyklej do siebie. Cena chyba z 5zł, a na 99,9% nic się nie przesunie. Mam tak u siebie i naprawdę mocno trzymało i zapewne nadal trzyma. Pozdr Cytuj Było 340 litrów: http://nano-reef.pl/...042#entry344042 Obecnie (zdjęć na forum nie ma): 600 litrów słonej wody. Skała: 20kg, Piasek: 10kg albo i mniej. Korale i ryby: kolorowe; Światło: ATI 8x54W T5; Odpieniacz: Vertex Alpha 250; Obieg: RD6500; Cyrkulacja: ciągle za mała ale markowa ; Sól: Red Sea (niebieska) + Balling z Trace Elements od FM i węgiel ale to dla właściciela Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piostu Zgłoś Napisano 13 Czerwca 2012 Albo nawet przykręć króciutkim wkrętami - zapobiegną przesuwaniu bocznemu, a ciężar baniaka swoja drogą zrobi resztę Cytuj Ignorancja może być skorygowana przy pomocy książki. Głupota wymaga strzelby i szpadla. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JARO Zgłoś Napisano 13 Czerwca 2012 (edytowane) Mam zrobione tak jak napisał dzym taśma i ok. Edytowane 13 Czerwca 2012 przez JARO (wyświetl historię edycji) Cytuj 400l,cyrkulacja 14000l/h,oświetlenie Led no i reszta. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kaspy Zgłoś Napisano 13 Czerwca 2012 Widzę że jest sporo sposobów, czyli warto przymocować. Zdecyduję się chyba dopiero jak zamówię materiał na blat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach