Andretti Zgłoś Napisano 20 Czerwca 2012 (edytowane) Cześć, dzis w nocy (około 2-3) musiałem wstać do kibelka... trochę browarka się wypiło oglądając wczoraj mecz. Oczywiście wszedłem do pokoju gdzie stoi akwa żeby zerknąć z latarką czy czasem nie mam jakiś zwierząt których jeszcze nie widziałem... a tu podchodzę do ciemnego akwa a około 4-5cm od dna pulsują dwa światełka - zapalały się i gasły białym światłem (średnica może 3-4mm)... normalnie szok - prawie jak ufo widziałem zwierzaki morskie w TV które "świecą" w ciemnościach ale żyją one na dużych głębokościach... Obserwowałem to przez chwilę, mogę porównać to do świecenia "świetlików" (owadów). Poświeciłem w to miejsce telefonem ale nic nie zauważyłem, szybę mam przy dnie brudną a zwierzak/i pewnie uciekł jak zauważył ruch przy szybie... Oczywiście stałem potem przy akwa chyba z godzinę ale nic się już nie pojawiło... Dziś sprawdziłem to miejsce i żyją tam specyficzne rurówki - małe biało-brązowe, ale czy to mogły być one ??? Czy ktoś z Was zauważył cos takiego u siebie ??? Edytowane 20 Czerwca 2012 przez Andretti (wyświetl historię edycji) Cytuj PŁYTKIE.... 150L, 6x39W , Tunze ReefPack, Obsada : miękkie oraz LPS http://nano-reef.pl/forums/topic/79258-płytkie-akwarium-2016/#comment-991136 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kapuhy Zgłoś Napisano 20 Czerwca 2012 Niezłe cuda Ja zauważyłem tylko żarówiaste kolorki padających glonów wapiennych, bardzo mocno wtedy fosforyzują. Ale samo z siebie nic mi nie chce błyskać Cytuj ReefMax i parę gratów... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober6662 Zgłoś Napisano 20 Czerwca 2012 Nie ale po kilku głębszych też mi się zdarza widzieć cuda...a Ty po ilu byłeś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kośmid Zgłoś Napisano 20 Czerwca 2012 Skutki LSD. Przerabiałem to Druga hipoteza to godzina szatana czyli 3:00. A bez żartów to miałem coś podobnego, przy minimalnym nocnym oświetleniu zauważyłem coś małego płynącego z prądem, pomimo bardzo słabego oświetlenia to było dobrze widoczne i białawe. Światła nie generowało. Jakby kuleczka styropinu przy dni. Cytuj 90x40x65 + sump 50x35x42. Cree DIY (36RB+16CW+1R+1G), Tunze 6045, Aquabee UP 2000, Tunze DOC Skimmer 9006. >25kg LR, refugium, DSB. Zasadniczo od 13.01.2007r Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
W32darWin Zgłoś Napisano 20 Czerwca 2012 Moze jakas odmiana meduzy? Cytuj START 12.12.2013 - 180L z panelem 70x70x45, odpieniacz DIY a'la midi flotor ale.... na igle AB 2000/1 , ATI Sunpower 6x24T5 + 9W LED china blue, betonowa skała DIY, AllInOne w reaktorze DIY, baniakiem kręci jebao WP-25 i koralia 2800. http://nano-reef.pl/...0l-betonowisko/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andretti Zgłoś Napisano 20 Czerwca 2012 (edytowane) to coś ewidentnie świeciło i gasło - pulsowało. W pokoju i akwarium było ciemno - jak to o 3 w nocy. Kurcze może następnym razem uda mi się to nagrać ... na skałce prócz wspomnianych rurówek rosną ricordea yuma jakby to była jakaś wskazówka... aaa, no i to coś raczej nie poruszało się - światełka były w tym samym miejscu haha...może zgłoszę to do SETI lub NASA a piwko owszem dobre było ale w rozsądnych ilościach...dziś praca Edytowane 20 Czerwca 2012 przez Andretti (wyświetl historię edycji) Cytuj PŁYTKIE.... 150L, 6x39W , Tunze ReefPack, Obsada : miękkie oraz LPS http://nano-reef.pl/forums/topic/79258-płytkie-akwarium-2016/#comment-991136 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukasz.s4 Zgłoś Napisano 20 Czerwca 2012 jakaś małża ?? Cytuj akwarium: 300 litrów + 70 litrów sump, 65 kg LS, oświetlenie 8x54W, odpieniacz turbo 1000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kozik Zgłoś Napisano 20 Czerwca 2012 Może to było to, tylko w mniejszych ilościach ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zachu Zgłoś Napisano 20 Czerwca 2012 cyjano bakterie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomm Zgłoś Napisano 17 Września 2012 jak poszukiwania? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kubek_77 Zgłoś Napisano 17 Września 2012 latarnia morska na odległym lądzie? Widzę tylko jedną radę - pozostaw kamerę na noc skierowaną na akwa i z włączonym nagrywaniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kośmid Zgłoś Napisano 17 Września 2012 Paranormal aquatic acivity Cytuj 90x40x65 + sump 50x35x42. Cree DIY (36RB+16CW+1R+1G), Tunze 6045, Aquabee UP 2000, Tunze DOC Skimmer 9006. >25kg LR, refugium, DSB. Zasadniczo od 13.01.2007r Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach