Skocz do zawartości
Amphiprion

Zagadka:)

Rekomendowane odpowiedzi

Uśmiech kierownika odbity w betonie, uzbrojonym po zęby:D

A tak na serio, to nagroda jest możliwość odpowiedzenia na kolejne pytanie. Co to za "kokony" na ramieniu tegożsamego wężowidła:

1123-dscn1835.jpg

Koleś w Aquariusie mówił, że to ma jakiś związek z romnażaniem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wężowidło pierwsza klasa, są jeszcze? i jaka cena?

jaki gatunek?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co kojarzę, to było jeszcze jedno ale duuuże:) no i banda białych maluchów tak około 2 cm rozpiętości ramion, ale nie wiem, zcy już na sprzedaż... Ponoc to potomstwa mojego egzemplarza:). Cena to 75zł,ale że kupowałem większą ilość zwirzaków, to dostałem rabat (ale nie powiem ile:))

Wężowidło ma 5 ramion, ale tylko jedno "oryginalne", reszta ramion musiała byc kiedyś obłamana, lub co, bo są "świerze" odrosty, no i sa krótsze:) P.Witold mówił mi, że te wężowidło już dłuugo było u niego. Podejżewam, że straciło ramiona, w drodze do niego. Ale i tak zwierzak ma się dobrze. Myszkuje po całym baniaku nocą, a za dnia jedynie ramię, lub dwa wystają z pod skały. POLECAM - proponuję kontakt bezpośrednio do sklepu, po najnowsze wieści o towarze:)

Pzdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam dokładnie takie samo wężowidło i z tego samego źródła :D i również intrygują mnie te ampułki na ramionach, jeśli ktoś znajdzie odpowiedź, niech się podzieli wiedzą...:D

pozdrawiam wszystkie wężowidła!

zasadniczo są dwa uda: albo się uda, albo się nie uda...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No więc widze,że moje nie jest jedynym mutantem na ziemi zesłanym z planety Krypton, by zawładnąć światem:):D:):D To mnie uspokoiło:):D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Amphirion

mam podobnego stwora z takimi "ampułkami" od zawsze i nie wiem, czy one mają coś wspólnego z rozmnażaniem, nawet w to watpię.

BartY :

no wężowidło pierwsza klasa, są jeszcze? i jaka cena?

jaki gatunek?

BartY jeżeli byś reflektował to mam takie coś:

24-copy%20of%20wezowidlo.jpg

ale musiałbys uzbroic sie w cierpliwość...

PS.Te wężowidła to z gatunku ophiotrix, na moje oko.

niestety bez akwarium :( ale strasznie tęsknię

"opis moich ex-akwariów http://alexkoz.ovh.org/akwarium/index.html"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak dobrze widzę- biało czerwone nogi(u mnie z czarno granatową tarczką) to juz mam takie :D. Czemu chcesz się pozbyć? Fajne i pożyteczne stworzenie. Poza tym wolałbym mniejsze egzemplarze, Twoje chyba nie jest małe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.