kapuhy Zgłoś Napisano 18 Lipca 2012 Kolega Kapuhy podsumował wypowiedź kolegi mirekaju jednym słowem "bzdura", a ponieważ sam był w błędzie to pozwoliłem sobie na podobne podsumowanie Kolego, przeczytaj jeszcze raz ze zrozumieniem mojego posta, dla ułatwienia: "Co by nie wymyślać, jeżeli do litra wody wsypie się 30g soli, to w 5 i w 50 stopniach nadal będzie tam 30g soli." Nigdzie nie pisałem o stałej objętości wody czy gęstości w temperaturze, to już dośpiewałeś sobie sam. Dlatego błędu możesz doszukiwać co najwyżej w swojej usilnej nadinterpretacji. Nie mam zamiaru ciągnąć dalej tej dyskusji, bo skoro wiesz lepiej co miałem na myśli, to raczej niczym Cię nie przekonam, także dla mnie to EOT (a w zasadzei EOoffT). Cytuj ReefMax i parę gratów... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bleq Zgłoś Napisano 18 Lipca 2012 1 bardzo mozliwe ze miala spotkanie z quadricolorem w nocy albo jak mnie nie bylo. ukwialow mam teraz 5 wiec bardzo mozliwe ze ktorys zrobil sobie wedrowke po akwa... 2 Nie ma co sie klucic o zasolenie sprawdzam od tygodnia niemal codziennie . refraktometrem wiec jesli cos sie dzieje to koryguje ponadto mam automatyczna dolewke wiec co odparuje to sie doleje 3 zbilem wczoraj temperature do 26 i taka bede teraz utrzymywal. 4 euphulia jakby zaczela "wyciagac" powoli "macki" moze nabierze przez kilka dni masy dzieki i pozdrawiamm Cytuj Jaminik 200 GT:) 240l w obiegu , dluugie na 1,7m. Pompownia Jebao. 320W T5 Skała 90% ceramika Życie - po wielu porażkach - Zadowolone i w koncu rośnie !! Błazny w związku mieszanym, Ptera LGBT, Jaśka z Rewolwerem, Wargatek Struś , Baca i wesoła rodzinka Krewetek. w planie male DSB i refugium Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaszczomp Zgłoś Napisano 18 Lipca 2012 Jedna z moich sztuk miała bliskie spotkanie z ukwiałem, w efekcie czego od ponad pół roku ledwo polipuje, ale z miesiąca na miesiąc jest "o niebo" lepiej. Cierpliwości Ci życzę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach