Maćko Zgłoś Napisano 15 Lipca 2012 Witam Mam pytanie odnośnie pompy NJ1200 od Aquarium Systems Planuje zrobić małego sumpa do mojego Reefmaxa aby zmieścić tam tylko odpieniacz. Dotychczasowy panel będzie robił tylko za filtrację mechaniczną i biologiczną. Czy ktoś z Was używał NJ1200 ze zwężką Venturiego i zmienionym wirnikiem jako napęd do odpieniacza? I czy taki wirnik+dysza będą pasowały do NJ1200 : Wirnik igiełkowy pompy NJ 2500 + Dysza Dziękuje z góry za odpowiedzi Cytuj 250 L , Tunze 1073.40 ,2xTunze 6045 + Jebao Wp-25, Deltec sc1455, Słoneczko 8x39W i inne pierdoły Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość erni Zgłoś Napisano 15 Lipca 2012 (edytowane) Miałem taką pompę przerobioną na mescha , pieniła ładnie w dodatku cicha.Ten wirnik z NJ 2500 i zwężka nie będą pasowały . Wirnik zrób tak jak na linku; http://theprodigalcube.blogspot.com/2009/09/diy-cone-skimmer.html a zwężkę musisz dopasować sam np z redukcji do hydrauliki ,tylko szukaj takiej żeby w środku miała conajmniej 8mm z węższej strony. Stare zdjęcie na tej pompie troche niewyrażne ale widać co nieco. Edytowane 15 Lipca 2012 przez erni (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maćko Zgłoś Napisano 5 Stycznia 2013 Dzięki za odpowiedź, Kolega Astit już ją ma na warsztacie i spróbuje z niej coś wykombinować, Robi mi też odpieniacz pod tą pompę Cytuj 250 L , Tunze 1073.40 ,2xTunze 6045 + Jebao Wp-25, Deltec sc1455, Słoneczko 8x39W i inne pierdoły Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach