Skocz do zawartości
Piotr Jan Rogalski

kiszka: pompa PJP 3001

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj przyszla (m.in.) pompka PJP 3001. Wg danych ze strony http://www.amekon.pl/x_C_I__P_29521088;29510001.html pompa miala miec wysoksc podnoszenia 3,2 metra. Czyli calkiem fajna sprawa z uwagi na 45W pobieranej mocy. Po rozpakowaniu okazalo sie wielkie g...

(g... , jak guzik oczywiscie:) )

Na nalepce na pompie napisane jest, ze Hmax=1,8m.

Pomyslalem, ze moze blad w druku nalepki.

Podlaczylem wezyk 1,5m (bo taki mialem), pompe do wanny, wlaczam pompe, podnosze wezyk na cala wysokosc ... a tu woda ledwo leci.

Jakby wezyk mial 1,8 metra to wyplyw bylby ZERO l/h.

Czyli na nalepce bylo dobrze napisane.

Czyli d*pa.

Pompe kupowalem w www.erybka.pl Po reklamacji sprzedawca zapewnil ze jak chce zwrocic to nie bedzie problemu - mam nadzieje ze rzeczywiscie nie bedzie problemu.

co ciekawe, pompa PJP 2001 wg ulotki zalaczonej do pompy przez producenta, ta pompa daje wysokosc podnoszeia 2,7 metra przy mniej wiecej polowie wydajnosci pompy 3001.

Moze wymienie model 3001 na model 2001.

Pompa oczywiscie do odpieniacza DD :D

A jak nie, to odpieniacz bedzie zasilala AM OR3500 i bedzie git.

/Wroga należy zabić z dużej odległości, najlepiej strzałem w plecy. O honor trzeba dbać wśród przyjaciół/ GG 314576, SKYPE: piotr_i_zona e-mail: piotr_jan_rogalskiUSUN @gazeta.pl Warszawa http://www.nano-reef.pl/journal.php?m=page&p=25

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

też sie dałem nabic , a w błąd wprowadziła mnie strona dystrybutora-aquanurt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IHMO pompa PJP2001 nie będzie najlepsza do DD na becketcie, minimum to 3500l/h przy pompie podnoszącej wysoko, inaczej nie wykorzystasz w pełni jego możliwości. Chyba, ze planujesz DD z innym wtryskiwaczem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.