Skocz do zawartości
Luki

Ludzie ratunku...

Rekomendowane odpowiedzi

Witka

Wrzucilem dzisiaj skalke do zbiornika, swierzutenki, ale nie o tym mowa. Mam maBy problem , a moze duzy, mianowicie mam Beast 400p i troche nie robi piany, jak go ustwic zeby dobrze pracowal, najfajniejsze jest to ze piana robi sie ale w komorze tam gdzie woda wlasnie z beasta sie wylewa, PLISSSS HELP. Bo dostane szalu, :))

Jak go wyregulowac zeby dobrze bil piane???

pozdrawiam

300L+80L sump, Bubble Magus NAC7, newjet 3000, 2 x newjet 3900, UV 11w, pudełko przelewowe

32kg LR, 18kg LS, 2 x ocellaris, 2 x sexy shrimp, hepatus, żółtek, doktorek, escenius midas, centropyge loricula, 2 x krewetka czyszcząca, 3 x euphylia, zoanthusy, grzybki, barierum...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Temat bumerang. Niestety nie pomogę ale zastanawia mnie jak można produkować sprzęt, który sprawia takie problemy.

Konstrukcja odpieniacza może być przecież bardzo prosta i skuteczna. Poszukaj na forum, chyba już było to przerabiane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ha, to teraz jeszcze lepsza akcja.

Wyjalem odpieniacz z sumpa i wlozylem do akwa bezposrednio, noi normalnie jestem w szoku, wali taka piane ze nie wiem, oco tutaj chodzi bo troche sie zamotalem?

pozdro..

300L+80L sump, Bubble Magus NAC7, newjet 3000, 2 x newjet 3900, UV 11w, pudełko przelewowe

32kg LR, 18kg LS, 2 x ocellaris, 2 x sexy shrimp, hepatus, żółtek, doktorek, escenius midas, centropyge loricula, 2 x krewetka czyszcząca, 3 x euphylia, zoanthusy, grzybki, barierum...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra falszywy alarm, poprostu pompa chyba musi byc zupelnie w poziomie bo inaczej nie wytwarza piany, przynajmniej u mnie, hehe

Ale pianka sie toczy piekniutka ze hej..

Powiedzcie mi , posiadacze Beasta , jak to jest z tym filterkiem co jest w komplecie z odpieniaczem? Z tego co wiem to wezyk montuje sie przy pompie i doprowadza do tego wlasnie filterka ale trochie glosno to pracuje. Jak sie przytknie drugi otwor w tym oto filtrze to przestaje glosno pracowac, ale czy tak moze byc ??

Plis pomozta ludziska... :))

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam Beast'a 1200, ale ten filterek, a raczej t?umik musi mie? otwarty ten otw?r wlotowy, poniewa? tamt?dy zasysane jest powietrze do pompy z wirnikiem igie?kowym, inaczej sk?d maj? by? b?belki powietrza w odpieniaczu? Ten "filterek" ma tylko zmniejszy? ha?as zasysanego powietrza... i ?eby muchy nie wpada?y do odpieniacza :)

500 litrów 140x60x60 działa od 02.09.2008 r. + sump 105x48x36, AM OR 3500, cyrkulacja 2 x Tunze 6100 + 1 x Tunze 6105 z multikontrolerem + 1 x Jebao WP-40 do falowania, Bubble Magus 250s, lampa 2x120W led,LR ok. 70 kg, LS 45 kg, ARM od mufti, balling i podmiany co tydzień ok. 8%, sól AF, dozowane 2 ml ABCM codziennie, zależnie od obserwacji co tydzień lub dwa Prodibio BioDigest i Bioptim

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak wBasnie myslalem, dzieks...

pozdro..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MOze mnie ktos oswiecic o co chodzi z tym pokretlem przy beast 400p? Regulacja poziomu wody w kubku, o co tutaj chodzi, czy to ma wplyw na mocniejsze odpieniianie czy cos?

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mam Beasta, ale wnioskuje ze chodzi o poziom wody i tym samym regulacje piana sucha/mokra.

Im wyzszy poziom wody w rurze tym piana bardziej mokra a tym samym wyrzuca syf bardziej rozcieczony.

W kubku zbiera sie syf w kolorze slabej lub sredniej herbaty, a jak sie ustawi na sucha piane to wywala prawie sam syf - bez wody, i wtedy kolor i konsystencja jest jak mocna gesta kawa.

/Wroga należy zabić z dużej odległości, najlepiej strzałem w plecy. O honor trzeba dbać wśród przyjaciół/ GG 314576, SKYPE: piotr_i_zona e-mail: piotr_jan_rogalskiUSUN @gazeta.pl Warszawa http://www.nano-reef.pl/journal.php?m=page&p=25

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam

maiałem taki problem z beastem

1. jesli miales aqwa slodkie to na pewno miales jakis filtr wewnetrzny z regulacją napowietrzania - ilosc zasysania powietrza przez filtr. takie czarne poktretło

2. demontujesz i zamontowujesz na tłumik od beasta - na zaciągu powietrza. zauwaz ze przy zamknieciu całekiem - piana spadnie do zera -teoretycznie

3. regulujesz sobie tak aby piana minimalnie wywalała - a z czasem bedziesz mogl zdemontowac -

ja zostawilem na stała- kto to wie co czeka cie jutro ....

wesołych świąt ;)

-------------- 200litrów od listopada 2005 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.