Skocz do zawartości
ziyo98

sklepy w Krakowie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich,

Pisze na forum pierwszy raz , chociaz na nano-reef.pl siedze juz jakis czas. Nad akwarium morskim zastanawiam sie od czasow szkolnych ( a bylo to dawno). Nadchodzi wiec ten moment kiedy z jednego z moich slodkowodnych baniaczkow bedzie solniczka. Bardzo duzo dowiedzialem sie z tego forum, od Tynia itd.Niestety zaden z szanownych klubowiczow z Krakowa nie chce ze mna gadac, kieruje wiec to pytanie na forum: Czy i Gdzie w Krakowie moge zaopatrzyc sie w podstawowe akcesoria ( sol ,hydrometr , etc) no i oczywiscie we wszelkie zwierzaczki morskie.

Jedyne co udalo mi sie znalezc to nowa reef ( ale to hurtownia) i nie sprzedaja w detalu.

Za wszelkie sugestie bede wdzieczny.

RoBERT

-----------------

Przeszłość: 30 litrów, 54 litry

-----------------

AKTUALNIE: 160 litrów w obiegu (128l + 32l w sumpie),LED DIY, 4 blazny,1 pustelnik,4slimole, 15kg LR, różne miękasy, trochę twardych i niefoto ----------

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hydrometr i wszelkie urządzenia jak chociaż drewniwana kkostka do odpieniacza czy sam odpieniacz są w Krakowie niedostępne. Owszem sprowadzą Ci na zamówienie, ale od ręki ,albo żeby zobaczyć brak.Z solą też jest problem bo wybór mały a opakowania drogie i małe.Tak więc sól,żywą skałe i akcesoria kupuj np w nano-reef.

Zwierzaki póżniej możesz dokupywać np na ul Szlak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
TMK :

Hydrometr i wszelkie urządzenia jak chociaż drewniwana kkostka do odpieniacza czy sam odpieniacz są w Krakowie niedostępne.....

Cześć

Widzę że macie tam samo jak my we Wrocławiu 3 sklepy i wszystkie drogie

odpieniacz miniflotor -140-160 zł

kostka do odpianicza to koszt bagatela 6,5-7 zł

nie pisze o życiu bo to juz calkiem sie nie oplaca

ostatnio kupilem slimaka w cenie 30 zl taki sam jest reefshop za 13 zl

Wiekszosc sprzetu tylko na zamowienie

Tynio

Pozdrawiam

Było mineło - akwarium to już wspomnienie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedyś chciałam kupić mały odpieniacz i uparłam się, żeby go wpierw zobaczyć, a potem ewentualnie kupić. Zaden ze sklepów Krakowie nie miał na stanie żadnego odpieniacza .Więc moja rafka działa bez.

Co do życia to wolę jednak kupować w sklepie. po pierwsze nie kupuje się całej obsady na raz, a po drugie widzisz dokładnie co kupujesz.Co wcale nie znaczy że nie kupowałam życia w ree-shop

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm... Odpieniacz jak sie uda mozna (jak nie ma to sprowadza) na Kalwaryjskiej, gestosciomierz plywakowy kupilem na Batorego. Zwierzaki tez na Kalwaryjskiej bywaja- po dostawie nawet w znacznym wyborze. Nie ma tragedii znowu:)

Niestety nie tak duza jak zamierzalem, ale praca w toku...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.