Skocz do zawartości
Gość buczi82

Temperatura

Rekomendowane odpowiedzi

Gość buczi82

zyje :) musialem spr wszystko osobno i prawdopodobnie wiem co mi robi zwarcie... czy pompa ab w opdieniaczu apf600 jest wodoszczelna ?? Wiem ze to jest zewnetrzny odpieniacz, ale ja nie mialem wyjscia i jest w sumpie, pompa jest zanurzona, czy tam mogla dostac sie woda ? jesli tak to jestem bez odpieniacza... Rob locline juz mialem wczesniej, pozniej zdjalem teraz znowu mam, uzywam jako cyrkulacji, bable tak czy inaczej leca, bo sprawdzalem... ale to juz nie bedziemy zasmiecac w tym temacie, chociaz i taks ie namotalo hehe jeszcze troche i na ogrod wszystko poleci ehhhh masakra :wallbash:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tu na końcu filmu widać, że pracuje w sumpie...

T

akwarium: 140x60x60 OW (500l)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zyje :) musialem spr wszystko osobno i prawdopodobnie wiem co mi robi zwarcie... czy pompa ab w opdieniaczu apf600 jest wodoszczelna ?? Wiem ze to jest zewnetrzny odpieniacz, ale ja nie mialem wyjscia i jest w sumpie, pompa jest zanurzona, czy tam mogla dostac sie woda ? jesli tak to jestem bez odpieniacza... Rob locline juz mialem wczesniej, pozniej zdjalem teraz znowu mam, uzywam jako cyrkulacji, bable tak czy inaczej leca, bo sprawdzalem... ale to juz nie bedziemy zasmiecac w tym temacie, chociaz i taks ie namotalo hehe jeszcze troche i na ogrod wszystko poleci ehhhh masakra :wallbash:

APF600 jest odpieniaczem wkładanym do sumpa.

4803_4815.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość buczi82

Tak dziala w dwie strony... to dlaczego mi pompa zware robi ?? :wallbash::question:

moze dlatego mi tak wode grzalo :wallbash:

Edytowane przez buczi82 (wyświetl historię edycji)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A kiedy ją ostatnio czyściłeś ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość buczi82

ja ja dopiero co odpalilem, moze dziala ze 2tyg....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A podłączałeś ją do innego gniazdka, najlepiej suchego... ???

Czy to była nowa pompa ???

Edytowane przez tomcio (wyświetl historię edycji)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość buczi82

tak sprawdzalem na innym gniazdku... odpieniacz byl uzywany, wiec pompa tez, a ile ma to nie wiem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym ją wyciągnął rozkręcił i sprawdził czy może oringi gdzieś nie puściły,pozabezpieczał opaskami kable

4803_4815.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość buczi82

Nie jestem pewny, ale wydaje mi sie ze jak kazda inna pompa jest zalana i tylko kabel wychodzi, a oringami chyba by nie zabezpieczyli jesli chodzi o szczelnosc, ale moge sie mylic... aha jesli ktos jeszcze zapyta czy ja czyscilem przed wlozeniem to tak, czyscilem...

EDIT:

ale jeszcze jedno mnie zastanawia, angielskie wtyczki maja bezpieczniki w srodku, dlaczego bezpiecznik nie wywalil tylko od razu glowny korek w chacie ? Jesli nawet bezpiecznik w wtyczce by walnal to by juz pradu nie przewodzil moze tam sie woda dostala hmmm :question:

Edytowane przez buczi82 (wyświetl historię edycji)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.