TMK Zgłoś Napisano 17 Sierpnia 2012 (edytowane) No i jak tam oko? Co do apteczki to przepisane krople są +/- standardowe. Nie jestem lekarzem ale poniewaz w rodzinie kilka róznych przypadków było to kilka rzeczy wiem. Ogólnie kropelki do oczu są na nawilżanie -takie np przy soczewkach na uczulenie często ze sterydami-przeciwzapalne z antybiotykiem na rózne bakterie(te tyko na receptę) przeciwgrzybiczne stosowane wyjatkowo. Jak widać po wypisanych wcześniej kropelkach obstawili naszego akwarystę na wszystko,na wszelki wypadek Jednak przy problemach z okiem proponuje natychmiastowe udanie sie do okulisty. Nie ma specjalnego leczenia w takich przypadkach ale diabeł tkwi w szczegółach Edytowane 17 Sierpnia 2012 przez TMK (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kubek_77 Zgłoś Napisano 17 Sierpnia 2012 bo to była prawdziwa miłość, a kobieta, której się nogi podcina, próbuje skrzywdzić, jest jak wulkan... nie zawaha się napluć Ci prosto w oczy! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kośmid Zgłoś Napisano 17 Sierpnia 2012 Ból całkowicie ustąpił, wyglądam normalnie ale z powodu możliwych powikłań jeszcze przez pare dni mam kropelki sobie jeszcze dozować i brać te pigułki. Cytuj 90x40x65 + sump 50x35x42. Cree DIY (36RB+16CW+1R+1G), Tunze 6045, Aquabee UP 2000, Tunze DOC Skimmer 9006. >25kg LR, refugium, DSB. Zasadniczo od 13.01.2007r Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach