Myrcin Zgłoś Napisano 19 Sierpnia 2012 mam pytanie-jaka jest alternatywa dla wiercenia w szkle w miejscu komina? czy spływ do sumpa może być rozwiązany w inny sposób? jeśli ktoś ma jakieś rozwiązanie alternatywne, proszę o pomoc. każda wskazówka mile widziana. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukasz.s4 Zgłoś Napisano 19 Sierpnia 2012 (edytowane) pudełko przelewowe ja je stosuję i sprawdza się dobrze ale to jak się nie ma komina więc moja wskazówka jednak jest nie przydatna Edytowane 19 Sierpnia 2012 przez lukasz.s4 (wyświetl historię edycji) Cytuj akwarium: 300 litrów + 70 litrów sump, 65 kg LS, oświetlenie 8x54W, odpieniacz turbo 1000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mzurawblue Zgłoś Napisano 19 Sierpnia 2012 pudełko przelewowe link do google http://www.google.pl/search?q=pudełko+przelewowe&hl=pl&rlz=1G1GGLQ_PLPL354&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=8skwUJm1H9DbsgbA0YDoAw&ved=0CEEQsAQ&biw=1803&bih=936 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Myrcin Zgłoś Napisano 19 Sierpnia 2012 niestety pudełko przelewowe u mnie w grę nie wchodzi z różnych powodów technicznych, aczkolwiek brałem je pod uwagę. widziałem zbiorniki nawet bez komina, gdzie wodę ciągnęła zwykła rura, tyle że sump był na wysokości zbiornika, więc w razie w (np. braku prądu) nie było zagrożenia zalaniem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
godeusz Zgłoś Napisano 19 Sierpnia 2012 Ewentualnie „overfloof”. Popatrz w mojej galerii. Pozdrawiam. Cytuj Akwarium - aktualnie brak. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Myrcin Zgłoś Napisano 19 Sierpnia 2012 Godeusz, móisz o tej (chyba) rurze w prawym górnym rogu akwarium? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maxgolonek Zgłoś Napisano 19 Sierpnia 2012 Witam ja dziś startuję z rurą overflow na razie sprawdzam szczelność,reguluję spływ i pompę więc fotek nie robiłem ale wszystko dobrze się zapowiada. Powody dlaczego wybrałem to rozwiązanie są proste, po pierwsze mój zbiornik już działa i chcąc wymienić filtr kubełkowy na sump nie mogłem wiercić, po drugie rozwiązanie to jest tańsze niż zakup pudełka przelewowego (chyba,że zrobisz własnoręcznie). Jak wszystko będzie dobrze działać to zrobię zdjęcia i wrzucę na forum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
premiero Zgłoś Napisano 19 Sierpnia 2012 (edytowane) Proponuję zacząć od tego tematu: Pudełko przelewowe bez pudełka. i zrobić dokładnie tak jak w oryginale, bez żadnych modyfikacji. Prawidłowo wykonana instalacja NIGDY się nie zapowietrzy i jest całkowicie bezpieczna na zaniki prądu. Sam stosowałem i byłem bardzo zadowolony. Edytowane 19 Sierpnia 2012 przez premiero (wyświetl historię edycji) Cytuj 300x80x80 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Myrcin Zgłoś Napisano 19 Sierpnia 2012 dzięki Panowie za pomoc. o coś takiego mi chodziło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
godeusz Zgłoś Napisano 19 Sierpnia 2012 Godeusz, móisz o tej (chyba) rurze w prawym górnym rogu akwarium? To białe to overflow, a to czarne to komin z PCV zakładany na to białe cudo- w każdej chwili jest możliwość jego demontażu do czyszczenia i przeglądu. Jak zakończę wyprzedaż życia, będzie do sprzedania z akwarium lub bez. Pozdrawiam. Cytuj Akwarium - aktualnie brak. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Myrcin Zgłoś Napisano 19 Sierpnia 2012 gdyby nie udało mi się zrobić samemu, odezwę się. dzięki jeszcze raz za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach