Skocz do zawartości
Kraszan

Pytanie / sugestia

Rekomendowane odpowiedzi

Zgoda. Powinna. Ale tu pojawiają się pomysły jak do tego zmusić.

Można przecież poprosić o podanie ceny na forum. Nie pamiętam kategorycznej odmowy. Chyba nie było takiej sytuacji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do ceny to można podać i napisać możliwość negocjacji - wystarczy!

Co do zmuszania - Moderator kasuje i pa

Zero filozofi.

Aiptas mój wróg. 200l kłopotów ale miłych

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
rs :

[]Obligowanie sprzedającego lub kupującego do podania ceny w pierwszym poście może ograniczać zainteresowane strony. []

Nie sądzę, a na pewno wyeliminuje pisanie próbnych postów na priv. Przecież łatwiej jest podać cene na forum niż Tą SAMĄ cenę każdemu na priv, chyba że są tacy co Kowalskiemu sprzedadzą od 100 zł , ale jak zapyta Nowak to minimum 200.

Może OBLIGOWANIE jest za mocnym stwierdzeniem, ale bardzo mile widziane są ceny /fotki/określenie stanu -właśnie jak w allegro. Przed chwilą na priv zapytałęm o ceny i fotki ukwiała a przeciez mogłem to zobaczyć na stronie i już kliknąć do kogoś KUPUJE, a nie czekać aż moze jutro sie odezwie

"W akwarium wszystko co dobre dzieje się powoli ;) 250 l delta + sump 100 l. LED 180W

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
TMK :

Np sprzedam przedmmiot x ale nie wiem ile jest wart zaczynamy licytacje od 99 zł.Kto da więcej? ;)

Ale to brzmi jak allegro.

Licytacja jest złym pomysłem - po prostu kto sie odezwie pierwszy na podaną cene to kupuje i już i na takim forum gdzie handel jest raczej formą zbycia nadwyżek nie należałoby do dobrego tonu powiedzenie Nowakowi że Kowalski daje 20 zł więcej wiec jak go przebije to jego, chyba że odezwie sie Jasiu , który obiecał 100 wiecej .

"W akwarium wszystko co dobre dzieje się powoli ;) 250 l delta + sump 100 l. LED 180W

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja osobiście sądze że - powinno to być w regulaminie Targowiska cena ma być . Z fotkami to osobna sprawa nie każdy ma dostęp do cyfrówki !!! a poza tym jak poda model np. odpieniacza i napisze jak nowy to fotka zbędna. Przecież jak Hara pisze jest google - można znaleść.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Darek S. Przeczytaj jeszcze raz moje wypowiedzi, może zrozumiesz o co mi chodzi.

W skrócie; jestem ZA podawaniem cen na forum. Nie zgadzam się na zmuszanie mnie do jej podawania jeśli nie chcę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do kwesti komu sprzedać to jest sprawa sprzedającego nie nożna mu kazać komu ma sprzedać, może nie chcieć sprzedać np komuś do kogo nie ma zaufania - przecież dużo tranzakcji opiera się na przelewach a część na wysyłce za pobraniem dlaczego kupujący ma być narażony na koszty niekończących się wysyłek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Khmer, to inna sprawa, ale takich przypadków jest niewiele i nawet na takim allegro mozna komus nie sprzedac bo cos tam bylo nie tak, lub ktos nie jest godny zaufania.

Do RS - wiem o co Ci chodzi - jesli wiekszosć podawałaby cene to gdyby czasem ktoś jej nie podał, nie byłoby problemu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tych co nie podają cen na forum możemy łatwo do tego skłonić po prostu nie odpowiadając na ich ogłoszenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nie wiem jak mi zależy na czymś to choćby po trupach.....;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja powiem tak - cena podana na forum to forma szacunku dla innych - bo jeśli ktoś chce sprzedać kumplowi za 50% ceny którą podaje na forum to i tak spyta go osobiście zanim pokaże ogłoszenie na forum. Prosty wiosek podawac cenę warto a że kupujący może chcieć negocjować to inna sprawa.

240 l (120 dł 50 szer 40 wys) + 56 l sump, pompa glowna PH 802, cyrkulacja 900l/h + 500 l/h + 400 l/h + 240 l/h, oswietlenie NOWE 39W aquastar (T5) + 39W 4000K (T5) (12 godzin) + 2 X 39W 5000 K (6 godzin) bez odpieniacza, grzałka 150W, ok 20 kg żywej skały

forum wspinaczkowe Brytan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.