Skocz do zawartości
Kośmid

[K] Malutką lampke

Rekomendowane odpowiedzi

Zakładam dziewczynie na nowym mieszkaniu małe akwarium docelowo dla dwóch, trzech karasi.

Taka 30 litrowa lampka nocna w kuchni hihi. Szkło jest, filterek też, pokrywa rodem z PRLu też jest ale nie mamy oświetlenia.

Zalega może komuś z Was jakaś mała listwa na 8 watową świetlówke ale coś innego małego ?

Dla paru roślinek typu moczarka, kabomba czy amazonka wiele nie trzeba :)

90x40x65 + sump 50x35x42. Cree DIY (36RB+16CW+1R+1G), Tunze 6045, Aquabee UP 2000, Tunze DOC Skimmer 9006. >25kg LR, refugium, DSB. Zasadniczo od 13.01.2007r

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość erni

Ty chcesz Marek karasie trzymać w 30L.Kup lepiej gupiki :evil:

Oświetlenie do takiego akwa zrób z kompakta 6500K ,dostaniesz taki w hurtowni elektrycznej za pare groszy.

Edytowane przez erni (wyświetl historię edycji)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wybacz, ale to, że w bajkach dla dzieci rysują złote rybki w kuli wielkości piłki do nogi, to nie jest jakiś wyznacznik. Te ryby dorastają do 20-30cm. Jak dla mnie rybka wyłącznie do oczka wodnego/stawiku. Chyba że to jakiś żart, to nie załapałem.

Pozdrawiam, Marek

image.jpg

294l + 170l sump: około 370l w obiegu; Odpieniek na pompie Tunze 9420 by DarekB30 fi 200; obieg NJ 3000; 2x Tunze 6055 + singlecontroler, 240W LED CREE DIY; 31kg LR; 18kg LS.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do oświetlenia - zwykły gwint e27 + żarówka philips tornado 23 w 6500K .

..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość erni

Załóż kobicie krewetkarium i daj jakieś mchy.Z ryb jakieś rozbory np.galaxy i będzie zadowolona.

Z karasiami żartowałeś ,prawda? :harhar:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wiem wiem, karasie rosną do rozmiarów świątecznych karpi, nad obsadą pomyślimy jeszcze ale cel jest jeden- bez obsługowość.

Karasie chciałem pozyskać łowiąc je w stawku i myślałem o drobnych, 5cm sztukach.

Może faktycznie, kilka kolorowych gupików będzie lepszym wyborem.

Tyle na allegro żarówek ledowych, że nie wiadomo co wybrać...

90x40x65 + sump 50x35x42. Cree DIY (36RB+16CW+1R+1G), Tunze 6045, Aquabee UP 2000, Tunze DOC Skimmer 9006. >25kg LR, refugium, DSB. Zasadniczo od 13.01.2007r

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.