Gość nanokaczor Zgłoś Napisano 12 Listopada 2012 Nie wiem jak inne dolabelle. Ja kupiłem ją raz w życiu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość buczi82 Zgłoś Napisano 12 Listopada 2012 (edytowane) Calkiem mozliwe ze jeszcze dojrzewa, ale ostatnio nic nie roslo, a teraz od nowa rozne rodzaje glonow... co do ca to nie ruszam bo nie jestem pewny, salifiert pokazuje caly czas 320, czy zrobie podmianke lub doleje ca buffer, caly czas type samo, za to hanka pokazala 470 po podmiance I dolaniu ca, wiec nie wiem na co patrzec, jak bede mial chwilke, to zaraz zrobie hanka I zobacze Ile bedzie... Czy dolabelle znowu kupowac to nie wiem, kiedys mialem taka ze gaszcz mi w tydzien zlikwidowala, a ta jakas markotna byla no i jeszcze do tego leb wsadzila w pompe i (...) no i atramentu puscila, myslalem tez nad jakims maly pokolcem na max miesiac, moze by wyskubal te resztki, ale to ostatecznosc... poczekam jeszcze ze dwa miesiace i zobacze jak to bedzie wygladalo... zapomnialem mam jeszcze jezowca krotkowlosego, wcina tez ladnie glony, ale i tak widac ze sa... cyrkulacje podnioslem wyzej bo mialem martwe strefy, teraz nie ma, ale piasek tez lata ehhh pobawie sie na weekend cyrkulacja, jednak vortech do kostki chyba z deko nie pasuje... EDIT: Tutaj link do Ca - http://nano-reef.pl/topic/50976-salifiert-hanna-ca/ Edytowane 12 Listopada 2012 przez buczi82 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marine Zgłoś Napisano 15 Listopada 2012 Grzesiu przed kupnem Dolci trzeba bylo pastwisko zapuscic trzeba dbac o zwierzeta zobacz ta babka co mam anorekktyczke zielonego nic nie ruszy mrozone probuje jak do pyska wpadnie zwierzeta jak ludzie kazdy lubi cos innego trudno trafic czasami dobry egzemplarz pozdrawiam Cytuj DSB-REFUGIUM-AQUAFOREST POPRZEDNI ZBIORNIK MIEKASOW Boże chroń mnie przed wlewaniem czegokolwiek do zbiornika !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość buczi82 Zgłoś Napisano 16 Listopada 2012 Mam jeszcze jedno pytanko odnosnie glonow, na fotkach widac ze najwiecej glonow jest i dalej rosnie na jednej skale, tej najwyzej polozonej, czy jest mozliwe ze jakas trefna skala, zastanawiam sie czy jej nie wywalic, troche szkoda bo ma pare fajnych msc na szczepki i w ogole... tak czy inaczej jade zaraz po dolcie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cYg Zgłoś Napisano 16 Listopada 2012 witam decyzja zapadla ze najszybsza metoda pozbycia sie glonow jest czyszczenie skal zarazem pozwolilo to na przemeblowanie skal i poprawienie cyrkulacji zalaczam fotki przed i po czyszczeniu nic nie ucierpialo wiedz mysle ze warto I jak tam 2 tyg po czyszczeniu? odrastają glony? Oprócz czyszczenia zrobiłeś coś jeszcze żeby zapobiec ich powrotowi? Cytuj Jelenia Bay - zlikwidowane 08.02.2013 Jelenia Bay vol.2 90x50x45 OW Sump 65x32x37 80L Odpieniacz Reef Octopus 1000int Cyrkulacja: Tunze 6025+Tunze 6015 oraz Tuzne Nano Wavebox światło: Lampa LED CREE DIY 72W (CW/RB) + 2x39W T5 LED 196W Obieg: Tunze Silence 1073.020 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marine Zgłoś Napisano 24 Listopada 2012 (edytowane) Buczi moje skaly najwyzej polozone byly pierwsze zarosniete teraz po czyszczeniu sladu niema po glonach Ale skala na gorze gdyby nie dolcia bylaby zielona na bierzaco czysci ale tam beda rosly wiecej swiatla Skala jest zaraz pod tafla wody cyg jest oki glonow niema wszystkie zmiany to czyszczenie dwie nowe turbiny wiekszy ruch wody mg podnioslem do 1500. Kh do 10 Pozatym nic wiecej za krotko zeby cos wiecej powiedziec teraz moje oko jest pocieszone mam do czego wracac hahaha Pozdrawiam Edytowane 25 Listopada 2012 przez marine (wyświetl historię edycji) Cytuj DSB-REFUGIUM-AQUAFOREST POPRZEDNI ZBIORNIK MIEKASOW Boże chroń mnie przed wlewaniem czegokolwiek do zbiornika !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cYg Zgłoś Napisano 24 Listopada 2012 Dzięki, jak córcia da chwilę odetchnąć to wyszoruje moje skały -KH i Mg też już podnoszę Cytuj Jelenia Bay - zlikwidowane 08.02.2013 Jelenia Bay vol.2 90x50x45 OW Sump 65x32x37 80L Odpieniacz Reef Octopus 1000int Cyrkulacja: Tunze 6025+Tunze 6015 oraz Tuzne Nano Wavebox światło: Lampa LED CREE DIY 72W (CW/RB) + 2x39W T5 LED 196W Obieg: Tunze Silence 1073.020 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach