Skocz do zawartości
chudy89

Standardowe 45l

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie:)!

Po lekko ponad 2 latach odświeżam temat moich 45l. Akwarium przeżywało najróżniejsze wzloty i upadki, z naciskiem na te ostatnie. 10 dni temu został przeprowadzony semi-restart, z braku czasu akwarium przeżyło totalny krach wszelkie plagi glonów, zero podmian itd. itp. Ułożenie skały zostało zmienione, zdecydowałem się pozbyć piachu. Na obecny moment stan akwarium poprawił się, jednakże nadal nie mogę poradzić sobie z glonami na szybach od krótkich nitek po brązowe naloty... Baniak od samego początku prowadzony jest jako typowy LT z nastawieniem na ZOA+ LPS, w "lepszych czasach" hodowla udawała się nawet z niezłym skutkiem:).

Jeżeli chodzi o sprzęt i chemie. Za cyrkulacje robi koralia Nano + mini kaskada z rowa phosem, docelowo planuje dorzucić Purigen; Świecę PC 18W Actinic+ 9W Actinic Aquaela + 11W 6500K Aquaela około 9hdzinnie. Parametrów nie mierzę.

Jeżeli chodzi o obsadę planuje dokupić małego Salariasa w celu ostatecznego pozbycia się pamiątek po krachu, i natychmiast oddać komuś kto posada większy baniak. Z koralowców na pewno dojdzie sporo odmian Zoasów i może 1-2 lpsy o ile znajdzie się jeszcze gdziekolwiek miejsce. Zastanawiam się na połamaniem Paraancory jednak mam do niej zbyt sentymentalny stosunek.

Korale karmione aminokwasami i CoralE Aquaforest, dodatkowo tym co podjedzą przy karmieniu błazna. Niestety fotograf ze mnie jak żaden....

post-10342-0-95293800-1349638423_thumb.jpg

post-10342-0-30293600-1349638450_thumb.jpg

post-10342-0-43409700-1349638652_thumb.jpg

Cube 35x35x35,6,6kg LR, 4,5kg Ls, Koralia nano, Resun Sk-300, 2x Ikola 18W na PC-aktynika+10 000K

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.