Skocz do zawartości
Gość buczi82

Po zgaszeniu swiatla, zniknela tkanka...

Rekomendowane odpowiedzi

Gość buczi82

Dostalem dzisiaj pare szczepek SPS, rano wszystko bylo oki, nic sie nie dzialo, gdy zgaslo swiatlo, po jakims czasie zerknalem do akwa i zobaczylem ze z jednej szczepki zeszla tkanka, dlaczego ? Wszystko inne oki, nie wiem dlaczego tak sie stalo.... Tak wiem ze za swiezy baniak na SPSy, ale dostalem pare szczepek wiec ciezko sie oprzec i odmowic :) mam nadzieje ze reszta mi nie zjedzie, a szkoda bo taka ladna byla i babka zaraz sie do niej przykleila :( na pierwszej fotce wyglada oki, na pozniejszych jak zgaslo swiatlo...

post-10424-0-34417700-1352846895_thumb.jpg

post-10424-0-07264400-1352846903_thumb.jpg

post-10424-0-28862600-1352846913_thumb.jpg

post-10424-0-69026900-1352846921_thumb.jpg

Edytowane przez buczi82 (wyświetl historię edycji)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tkanka wygląda na jak by była skonsumowana, może jakiś niewdzięczny ślimaczek - ślimaki ?

Albo masz w sąsiedztwie jakiegoś LPSa który ładnie unicestwił sąsiada ?

U mnie okinawka tak sobie upodobała spsa że biedak padł, zaczął tracił tkankę w miejscu gdzie gobiodon siadał i tak pomalutku stracił całą.

Edytowane przez kiflu (wyświetl historię edycji)

"Wszystko co słyszymy jest opinią, nie faktem. Wszystko co widzimy jest punktem widzenia, nie prawdą." Aureliusz

Nowe 730L

Stare 470L

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mysle, ze na zejscie korala mial wplyw transport, aklimatyzacja lub inne warunki w nowym zbiorniku.

120x75x47 wys. 400 l, sump 100 l. 432 W T5 + 2 x 24 LED blau, BK 200, cyrk 17500 l/h.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość buczi82

Przyczyn moze byc wiele, niedaleko jest galaxy, mozliwe ze ja popazyla, widzialem tez jak stomatella sie krecila obok, mytrix tez sie krecil, chociaz on chyba by nie skubal, no i jak Stani napisal warunki w akwa... tylko czemu pozostale sa ok ? wydaje mi sie ze galaxy ja trafila ehhh a taki ladny byl, babka caly czas na nim siedzi, tzn na szkielecie :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli tam blisko stoi galaxea...ta to potrafi z duzej odleglosci zalatwic okolice na czysto.

Zwroc tez uwage, ze galaxea potrzebuje znacznie mniej swiatla niz acropory, takze jest jeszcze jeden grunt, ze nie powinny stac blisko siebie.

Trudno, nawet jak jedna szczepka z kilku sie nie przyjmie... Straty by byly inne, gdybys kupil wyrosniete, odpowiednio drozsze korale. :welcome:

120x75x47 wys. 400 l, sump 100 l. 432 W T5 + 2 x 24 LED blau, BK 200, cyrk 17500 l/h.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość buczi82

Wiem, zapomnialem ze ma dlugie pazydelka, na bank ona ja zalatwila ehhh szkoda bo szczepka byla ladna I duza...

Wysyłane z mojego HTC One X za pomocą Tapatalk 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.