seb Zgłoś Napisano 28 Listopada 2012 Cześć Słuchajcie, to nie jest kolejny apel jakich wiele, z na przykład numerem konta i zdjęciem smutnego chorego dziecka, które chwyta za serce i wyciąga kasę z kieszeni... To realna sytuacja, Ada ma 10 miesięcy, to córka koleżanki mojej żony z pracy, zachorowala na Sepsę, ma cały czas przetaczaną krew, ma nieprawdopodobną wolę życia - przeszła trzy reanimacje, lekarze twierdzą że to cud, teoretycznie mała powinna nie żyć, ale Ona bardzo chce żyć i walczy o to z całej siły, jedyna czego potrzebuje to krew - jedyny lek na który nie wymyślono jeszcze zamiennika. Więc jeśli ktoś chce i może to proszę pomóżcie... Procedura wygląda tak że nie ma znaczenia jaką macie grupę krwi i w jakim mieście oddacie krew, Ada dostanie z banku krwi w stosunku 1:1 krew która jest jej potrzebna, musicie tylko oddac z zastrzeżeniem "Dla Adrianny Suchowicz, Szpital Wojewódzki im. M. Kopernika w Gdańsku, Oddział Intensywnej Terapii dla Dzieci". To chyba tyle, jeśli ktoś może i chce to proszę pomóżcie... Pozdrawiam seb ps. dla osób mających profil na FB http://www.facebook.com/events/213800268754991/214060802062271/?notif_t=event_mall_reply Cytuj Z akwarystycznym pozdrowieniem Seb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomorbk Zgłoś Napisano 28 Listopada 2012 w piatek mialem isc krew oddac a wiec poprosze aby dopisali ze ma byc dla malej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qlfon Zgłoś Napisano 28 Listopada 2012 Ja nie mogę oddawać ale przekazałem trójce znajomych, którzy są dawcami... Cytuj Qlfon, Lublin Akwarium: 115x84x65, oświetlenie 6x39W T5 + BP XM140, odpieniacz BK200, cyrkulacja: 3x6055,1x6095, obieg: Red Dragon Mini 6000, Poprzednie akwarium Projekt Nautilus: 18,03,2012 - 27.07.2016. Obecnie: prawie FOWLR:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pirotechnic Zgłoś Napisano 28 Listopada 2012 Czyli mała ma grupę krwi AB rh+ ? najbardziej popularną ? Ja niestety oddawać krwi nie mogę Mam nadzieję że sie uda i wiem jak paskudna jes sepsa Cytuj Akwarium morskie 902 litry. Skała 52kg żywa i 40kg sucha. . Sól Royal Nature Ion Balanced Natural Sea Salt. Oświetlenie 4x145W LED Pacific Sun METIS. Pompa obiegowa Jebao DCT 12000. Odpienicz WhiteSkim 250 by Sebastek. Dozownik Kore 5TH. Cyrkulacja Maxspect Gyre XF-150. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dyzio Zgłoś Napisano 28 Listopada 2012 mojej krwi nie chcą niestety (tak mówili zawsze jak byłem oddać krew) ale rozgłoszę w pracy jest tu sporo oddających, na pewno ktoś pomoże Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luft Zgłoś Napisano 28 Listopada 2012 ja oddaje, polecam tez innym Zawsze milo jest, zwlaszcza, gdy wie sie na jaki cel bezposrednio idzie poswiecenie pozdrawiam Cytuj LED Maxspect, Tematy lufta Salarias allegro (sklep Salarias) baner NanoReef www.mariuszfrej.com Moje szkła: 80 l (105 w obiegu)- ReefMax, start 10 sierpnia 2010, 90% sucha skała, II) 360 l (ok. 470 l w obiegu) start VI 2012 - 100 % sucha skała, . Akcja Pajacyk - kliknij proszę! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seb Zgłoś Napisano 28 Listopada 2012 Mi już upuścili Cytuj Z akwarystycznym pozdrowieniem Seb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość tuptus Zgłoś Napisano 28 Listopada 2012 Można w takich sytuacjach oddać wcześniej niż przed upływem regulaminowych 8 tygodni? Pytam bo jeszcze mam pauzę po poprzednim oddaniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomorbk Zgłoś Napisano 30 Listopada 2012 oddalem krew co zrobic z tym zaswiadczeniem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luft Zgłoś Napisano 30 Listopada 2012 po oddaniu krwi idziesz do okienka w ktorym sie rejestrowales i mowisz na jaki cel maja to wpisac tak to mniej wiecej sie odbywa (przynajmniej w Krakowie) pozdro Cytuj LED Maxspect, Tematy lufta Salarias allegro (sklep Salarias) baner NanoReef www.mariuszfrej.com Moje szkła: 80 l (105 w obiegu)- ReefMax, start 10 sierpnia 2010, 90% sucha skała, II) 360 l (ok. 470 l w obiegu) start VI 2012 - 100 % sucha skała, . Akcja Pajacyk - kliknij proszę! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomorbk Zgłoś Napisano 30 Listopada 2012 Powiedzialem na jaki cel i dostalem jakies zaswiadczenie i teraz co z nim zrobic... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pio7 Zgłoś Napisano 30 Listopada 2012 Doleję swojej w poniedziałek Cytuj 550 w obiegu gg 3606492 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
baszurek Zgłoś Napisano 5 Grudnia 2012 Seb,aktualne jeszcze? Bo będę mógł oddać dopiero w przyszłą środę. Cytuj "Czy nigdy nie zastanawiał się pan nad tym, dlaczego chmury i drzewa, złotogniade jesienią, bure zimą, ten pejzaż deklinowany przez pory roku, dlaczego wszystko wali w nas pięknem jak młotem, jakim prawem tak się dzieje? Przecież powinniśmy być czarnym prochem międzygwiezdnym, strzępami mgławicy Psów Gończych, przecież normą jest huczenie gwiazd, potop meteorów, próżnia, ciemność, śmierć..." S.Lem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach