rs4 Zgłoś Napisano 17 Lutego 2013 tak plywala cale 2 godz ..... po dwoch zaczela podgryzac monti rozowa i acre Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rs4 Zgłoś Napisano 17 Lutego 2013 (edytowane) Uwielbiam te niedziele i podroz do marek do erybki. Dzieki uprzejmosci Tomka zrobilem dzisiaj kilka testow. Oto wyniki po 2.5 miesiaca. P04 0.00 ! , n03 0.8 , kh 8 , ca ... zamknalem skale saliferta wiec troche za duzo . Jak wroce do domu wstawie zdjecia nowych mieszkancow. Martwi mnie decora ..... tak ja fridmani zmeczyla ze znalazla spokoj dopiero na plytce 3 komory .... Edytowane 17 Lutego 2013 przez rs4 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rs4 Zgłoś Napisano 19 Lutego 2013 (edytowane) lubie tego RM Edytowane 20 Lutego 2013 przez rs4 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AquaMarcin Zgłoś Napisano 19 Lutego 2013 (edytowane) Możesz mi jeszcze powiedzieć jakie świetlówki Ati zamontowałeś ? Przeczytałem twój wątek i widzę że w Reefmax'ie też może coś rosnąć. Gratuluję pomysłu i odwagi. Edytowane 19 Lutego 2013 przez AquaMarcin (wyświetl historię edycji) Cytuj Testy wg. Salifert'a: ReefMax by AquaMarcin http://nano-reef.pl/...in/#entry541102 Oświetlenie 3x24W: BLUE: 7.30 - 21.00 (ATI Actinic) T5: 8.00 - 19.00 ( ATI: AquaBlue, CoralPlus) Karmienie : Codziennie mrożonki 1/2 kostki na zmianę Solowiec, Kryl drobny, Czerwony plankton Codziennie tyci tyci Tropical Marine Flakes lub Salifert EnergyPlus Dla korali od czwartku 14.02.2013- KENT Marine NanoReef A+B Filtracja: Odpieniacz oryginalny (słabo pieni) Cyrkulacja: 2x Koralia Nano 1600l/h Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rs4 Zgłoś Napisano 19 Lutego 2013 swietlowki to sylvania coral star ati aquablue special i jeszcze jakas ati ale to Lukasz trzeba sie pytac z acropory Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AquaMarcin Zgłoś Napisano 19 Lutego 2013 Kurcze ja wsadziłem ATI: AquaBlue, CoralPlus i Actinic i za diabła nie rośnie. Zoa się kurczy a mam tylko miękkie. Karmię czerwony plankton i na zmianę kryl i solowiec 1/2 kostki dziennie podobnie jak ty od tygodnia po 6ml (50 kropel) KENT A+B. Widzę że wszystko przedemną. Akwarium już z 2 lata. Cytuj Testy wg. Salifert'a: ReefMax by AquaMarcin http://nano-reef.pl/...in/#entry541102 Oświetlenie 3x24W: BLUE: 7.30 - 21.00 (ATI Actinic) T5: 8.00 - 19.00 ( ATI: AquaBlue, CoralPlus) Karmienie : Codziennie mrożonki 1/2 kostki na zmianę Solowiec, Kryl drobny, Czerwony plankton Codziennie tyci tyci Tropical Marine Flakes lub Salifert EnergyPlus Dla korali od czwartku 14.02.2013- KENT Marine NanoReef A+B Filtracja: Odpieniacz oryginalny (słabo pieni) Cyrkulacja: 2x Koralia Nano 1600l/h Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rs4 Zgłoś Napisano 19 Lutego 2013 kurde to dziwne .... ja moze leje troche wiecej a obecnie sypie red sea proszek . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zbyszek39 Zgłoś Napisano 20 Lutego 2013 kurde to dziwne .... ja moze leje troche wiecej a obecnie sypie red sea proszek . Przepraszam rs4, że zawracam głowę.Jestem pełen podziwu, Twój Reefmax tak pięknie wygląda. Jestem nowicjuszem i od 2 miesięcy też jestem szczęśliwym posiadaczem Reefmaxa. Miałbym ogromną prośbę abyś podał nazwę tej 3 świetlówki od Łukasza ponieważ go nie znam i nie mogę zapytać osobiście. Bardzo dziękuję i pozdrawiam. Zbyszek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WolfAtTheDoor Zgłoś Napisano 20 Lutego 2013 No dobra ale też nie przesadzjcie ze u rs4 tak wszystko rośnie, bo przecież on wsadził juz duże koralowce a nie jakieś szczepki. Cytuj Akwarium Reefmax oświetlenie 2x 48W LED DIY (ze wschodami i zachodami), cyrkulacja 2x TUNZE 6015, odpieniacz HYDOR SlimSkim 135.35, pompka HYDOR Pico Evolution 1000, dolewka AQUA-TREND Shark, grzałka Jager 100. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rs4 Zgłoś Napisano 20 Lutego 2013 (edytowane) No dobra ale też nie przesadzjcie ze u rs4 tak wszystko rośnie, bo przecież on wsadził juz duże koralowce a nie jakieś szczepki. hmm jakis problem z oczami .... ? to sobie odpal zdjecia z poczatku i teraz montipor szczegolnie wlasnie przez takie wpisy mam ochote go trzymac ten rok ...... dobra nowa poprzeczka .... bedzie ze mna te 2 lata jednak ... . Przmecze sie z tym gownem jednak do czasu przeprowadzki i niech to bedzie wzornik dla innych RM chyba ze komus sie nie podoba ... bo wiadomo sa gusta i gusta. Edytowane 20 Lutego 2013 przez rs4 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WolfAtTheDoor Zgłoś Napisano 20 Lutego 2013 Świetna decyzja chętnie poobserwuję ten piękny zbiornik przez kolejne miesiące. Cytuj Akwarium Reefmax oświetlenie 2x 48W LED DIY (ze wschodami i zachodami), cyrkulacja 2x TUNZE 6015, odpieniacz HYDOR SlimSkim 135.35, pompka HYDOR Pico Evolution 1000, dolewka AQUA-TREND Shark, grzałka Jager 100. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rs4 Zgłoś Napisano 20 Lutego 2013 (edytowane) raczej kiepska ale bez sensu jest tez wkladac kolejne 15 tys zl na 2 lata zeby pozniej to zniszczyc .... no coz zostaje mi patrzec na to malenstwo ... ktos jest bardzo glodny Edytowane 20 Lutego 2013 przez rs4 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rs4 Zgłoś Napisano 21 Lutego 2013 Z cyklu znadz różnice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CNCRob Zgłoś Napisano 21 Lutego 2013 Latajacy koral Cytuj Akwarium: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rs4 Zgłoś Napisano 21 Lutego 2013 no dobra seriatopora to jedno .... a reszte ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ireck Zgłoś Napisano 21 Lutego 2013 (edytowane) lewy dolny róg? clavularia znikła? i prawy górny róg na szybie szczepka czego to seriatoporka? nowe rybki? Edytowane 21 Lutego 2013 przez ireck (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rs4 Zgłoś Napisano 21 Lutego 2013 doszła acropora i seriatopora Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rs4 Zgłoś Napisano 23 Lutego 2013 złodziej ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WolfAtTheDoor Zgłoś Napisano 24 Lutego 2013 To chyba najbardziej kolorowy zbiornik na forum Cytuj Akwarium Reefmax oświetlenie 2x 48W LED DIY (ze wschodami i zachodami), cyrkulacja 2x TUNZE 6015, odpieniacz HYDOR SlimSkim 135.35, pompka HYDOR Pico Evolution 1000, dolewka AQUA-TREND Shark, grzałka Jager 100. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rs4 Zgłoś Napisano 24 Lutego 2013 no dobra ... no to niedzielne karmienie fauna marin lps grow to zdjecie juz po zgaszeniu swiatla a zapalilem dlatego spiace sa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WolfAtTheDoor Zgłoś Napisano 24 Lutego 2013 Moglbys opisac jak dokladniej karmisz koralowce - to jakas specjalna pipeta czy po prostu za kazdym razem wkladasz rękę na samo dno zeby je dokarmiac? rozpuszczanie pokarmu w wodzie jest mniej efektywne niz prosto do paszczy? rozumiem wylaczasz cyrkulacje i zmieszany z wodą ten pokarm rozprowadzasz przy koralowcu tak? Cytuj Akwarium Reefmax oświetlenie 2x 48W LED DIY (ze wschodami i zachodami), cyrkulacja 2x TUNZE 6015, odpieniacz HYDOR SlimSkim 135.35, pompka HYDOR Pico Evolution 1000, dolewka AQUA-TREND Shark, grzałka Jager 100. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rs4 Zgłoś Napisano 24 Lutego 2013 ogolnie to roznie to robie w zaleznosci od tego ile mam czasu . Fauna marin wsypuje do szklanki zalewam troche wody i pipeta wciagam . Ten pokarm nie tonie wiec przenoszego go poprostu nad koralowca i rozprowadzam . Przy fauna marin wylaczam cyrkulacje z moich obserwacji wynika ze jedza go mniej lapczywie niz czerwony plankton . Pokarm mrozony rozmrazam w tej samej szklance , wciagam pipete i tak samo wstrzykuje w koralowca . Przy pokarmie mrozonym nie wylaczam cyrkulacji tak aby ryby tez sobie cos zjadly Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rs4 Zgłoś Napisano 3 Marca 2013 to juz prawie 3 mc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rs4 Zgłoś Napisano 8 Marca 2013 z dedykacja dla tych co czekaja na to moje zachwianie ..... to juz 3 mc a tymczasem przyrosty euphyli i zlodzieje wieloszczet w mordzie grzyba ? no bez jaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Peniek Zgłoś Napisano 8 Marca 2013 Pięknie i czysciutko,jakie masz parametry? Cytuj Akwarium-247l(95/50/52)Obieg-NJ2300,cyrkulacja 2xTunze6055+Multicontroller7096+6045 za skałą. odpieniacz DIY APF600,oświetlenie-swietlówki LED 6X15W+t5 2X39W.Miekkie+LPS. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach