toszek05 Zgłoś Napisano 29 Grudnia 2012 Witam serdecznie,amphiriona ocellarisa posiadam 1,5 roku, euphylię 5 miesięcy i do tej pory jakby nie wiedzieli o swoim istnieniu.6 dni temu szczęśliwie przeprowadziłam całe towarzystwo do 81 litrów i błazen odkrył korala!!!wisi na nim jak na dosłownie jak na smoczku!Końcówki polipów bierze do pyska!Euphylia kurczy tylko te polipy,cała reszta na maksa napompowana.Dziś zauważyłam oderwaną końcówkę polipa w wodzie. Czy błazen może ją wykończyć? Czy ktoś miał już przypadek że tak błazen wisiał i ? i jak to się skończyło? Cytuj Kostka Opti 45x45x40,koralia 900l/h x2, FZN-3 1200l/h, odpieniacz wcześniej zestaw Aquael 30l Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mazu Zgłoś Napisano 29 Grudnia 2012 Nic im nie będzie. Mój błazenek z eupfhylią już 1,5 roku żyją w symbiozie Na początku było trochę obaw o oboje, ale euphylia po prostu zastąpiła błazenkowi ukwiał a ten od czasu do czasu stara się ją dokarmić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adrianpotocki Zgłoś Napisano 29 Grudnia 2012 Czesc Teoria mówi że zamęczą Adrian Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darod Zgłoś Napisano 29 Grudnia 2012 (edytowane) nie koniecznie.... w mojej mieszkają 3 błazny! na początku faktycznie mocno się ocierały, aż miały rany na ciele euphilia też nie za dobrze się miała, ale teraz to nawet dokarmiają ją tak jak pisał Mazu z czasem kupiłem ukwiała, ale mają go głęboko choć po napompowaniu się euphili to prawie się z nim dotyka Edytowane 29 Grudnia 2012 przez darod (wyświetl historię edycji) Cytuj 450L Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cromags Zgłoś Napisano 29 Grudnia 2012 ja miałem taką sytuację jak darod, początkowo męczyły wszystkie euphylie (po dziś dzień czasami wpływają w nie) ale po czasie wlazły do quadri i tam zostały Cytuj Akwarium 150x50x55 412 L, sump 140 L, oświetlenie CRP Metis 3x100W, obieg NJ 4500, cyrkulacja 2xAquael 10000, pienidło TS1060 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lacmar Zgłoś Napisano 29 Grudnia 2012 Też się spotkałem z opinią że zamęczy euphyllie, ale bacznie patrzę bo mój błazenek od miesiąca też siedzi w mojej. Nie pompuje się jak wcześniej ale też się nie zamyka całkiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zulus Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2012 (edytowane) Też drożyłem ten temat i dowiedziałem się, że statystycznie nic jej nie będzie ale jest 10% szans, że błazen ją zabije jak się będzie mocno czochrał alb ją przewróci jak jest słabo przymocowana a wtedy to już kicha bo euphylia jest delikatna. Edytowane 30 Grudnia 2012 przez zulus (wyświetl historię edycji) Cytuj Wysłane z mojego PC chłodzonego wodą przy pomocy zwykłej przeglądarki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
toszek05 Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2012 Ok dziś nie mogłam już patrzeć jak pakuje jej polipy do pyska i wisi jak na cycku Przestawiłam Euphylię ze skałki na piasek i błazen odpuścił...bynajmniej na razie Dostał w to msce Sarcophytona ale to "lipna podróba" i ma go gdzieś. Dziękuję za wszystkie wypowiedzi.Pozdrawiam Cytuj Kostka Opti 45x45x40,koralia 900l/h x2, FZN-3 1200l/h, odpieniacz wcześniej zestaw Aquael 30l Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patyk_Z Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2012 Moje błazny zamęczyły euphylie, dokładnie ten gatunek, który jest na fotce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach