Skocz do zawartości
lester001uk

Problem z NO3

Rekomendowane odpowiedzi

Wywal testy API do kosza na smieci. Zmierz NO3 salifertem, zobaczysz ze pokaze co innego, Test latwy, Wszystkie testy API na NO3 jakie sprawdzalem (doliczylem sie dwunastu do tej pory), pokazywaly kosmiczne wartosci albo zadnych.

122x61x61 + sump cyrkulacja 2x6045 tunze H&S 150

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

też mi się wydaje, że to trochę niemożliwe - wszystko ładnie rośnie a NO3 100 ? Byś miał kupę glonów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Wywal testy API do kosza na smieci. Zmierz NO3 salifertem, zobaczysz ze pokaze co innego, Test latwy, Wszystkie testy API na NO3 jakie sprawdzalem (doliczylem sie dwunastu do tej pory), pokazywaly kosmiczne wartosci albo zadnych.

Głupoty. Mam od początku test na NO3 z API i pokazuje dobrze jesli sie go dobrze wykona. Porównywalnym juz go z salifertem i zawsze wyniki były takie same!

Rob z Tapatalk

Akwarium:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie kupilem RedSea testy na NO3 i PO4 jak bede w domu to zonaczymy co te pokazuja. Ale sa drogie w porownaniu do Api.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Głupoty. Mam od początku test na NO3 z API i pokazuje dobrze jesli sie go dobrze wykona. Porównywalnym juz go z salifertem i zawsze wyniki były takie same!

Jestem pesky ze robie je prawidlowo, kupilem juz 2 sety, I indywidualne na NO3 I po4 I zawsze ten Sam pomiar.

Rob z Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zastosuj reaktor fosforanów

Akwarium 150*65*60 ,sterowanie iks, reaktor vertex ,odpieniacz ,250 bk vertex,filtr vertex1,5 ,vertex filtr Biopallets XL, ,oświetlenie - 8*80w t5 ,cyrkulacja 2*6105,+multi7095, obieg BK 8500 http://nano-reef.pl/....-ceramiki/ ,http://nano-reef.pl/..,

zapraszam po szczepki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zastosuj reaktor fosforanów

Ja go odlaczylem, a jaki to bedzie mialo wplyw na NO3 , jezeli PO4 jest bardzo niskie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeczytaj dokładnie instrukcję do testu Red Sea. Ten test powinien mieć dwa zakresy pomiaru: 0 - 4 ppm i 4 - 64 ppm.

Jak chcesz zrobić test w drugim (wyższym) zakresie to do fiolki lejesz 1 ml wody z akwa i uzupełniasz wodę RO.

Pozdrawiam

T

akwarium: 140x60x60 OW (500l)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sory za zamieszanie reaktor azotanów stara dobra szkoła popytaj i co innego pisze o czym innym myślałem

Akwarium 150*65*60 ,sterowanie iks, reaktor vertex ,odpieniacz ,250 bk vertex,filtr vertex1,5 ,vertex filtr Biopallets XL, ,oświetlenie - 8*80w t5 ,cyrkulacja 2*6105,+multi7095, obieg BK 8500 http://nano-reef.pl/....-ceramiki/ ,http://nano-reef.pl/..,

zapraszam po szczepki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeczytaj dokładnie instrukcję do testu Red Sea. Ten test powinien mieć dwa zakresy pomiaru: 0 - 4 ppm i 4 - 64 ppm.

Jak chcesz zrobić test w drugim (wyższym) zakresie to do fiolki lejesz 1 ml wody z akwa i uzupełniasz wodę RO.

Pozdrawiam

T

Wychodzi mi ponad 64 ppm, nie za ciekawie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to lej NO3:PO4-x Red Sea dokładnie wegług instrukcji. Z 30 do 5 ppm zbiło mi w niecałe trzy tygodnie. Ale musisz mieć wydajny odpieniacz.

Pozdrawiam

T

akwarium: 140x60x60 OW (500l)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Wlasnie sprawdzilem NO3 I mam juz 0,43 ppm na RedSea tescie, czyli wyglada na to ze wszystko idzie w dobrym kierunku.

Mysle ze najwiekszym problemem byl brud na skale, takze cala skala zostala wyjeta i przeczyszczona w wiaderku z woda z akwarium( jeszcze tyle syfu nie widzialem). Dodalem nowego Vortech mp10 I nadal leje NO3po4x. Wyglada na to ze musze sie pozbyc mojego Picasso triggera bo mi caly clean up crew powyjadal i stad tyle drudu na skale. Musze jeszcze dokupic jeden vortech na druga strone akwarium I mam nadzieje ze wkoncu wszystko bedzie ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.