Skocz do zawartości
solo123

Euphyllia glabrescens OBUMIERA

Rekomendowane odpowiedzi

witam serdecznie nabyłem tydzien temu euphylie glabrescenes i tak miała 3 główki jedna od razu zdechła na drugi dzień, 1 jedna do tej pory sie nie rozłożyła druga się rozkładała 2 dni od tamtej pory nic się nie rozkłada, w zbiorniku stała przy dnie bo tam mam mała cyrkulacje i trzymam wszytskie euphylie ktore sie pieknie pompuja przestawiłem ja w troszke wiekszy ruch wody i na gore blizej swiatła co radzicie ?? dodam ze mam przedawkowany Magnez i wapno wiec teraz nie dozuje czekam KH mam 11 oswietlenie 8x54ATI Karmie korale 5 razy w tygodniu roztworem z KENT PHYTOPLEX, KENT CORAL ACCEL dodatkowo plakton czerwony (mrożony) , wrotka czerwona (żywe) i widłonogi (żywe).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Daj fotke bedzie latwiej. Moze zle przeszla aklimatyzacje?! Jak wziales ja ze zbiornika gdzie KH bylo np 7 i wrzuciles do swoich 11 to mogla dostac lekkiego szoku.

75 gal 6x54w T5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytając twoje pozostałe tematy moim zdaniem zabiłeś ja i tyle, nie wkłada sie zwierząt do zbiornika w którym nie znamy podstawowych parametrów.PZDR

4803_4815.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A kupiona była od akwarysty czy ze sklepu? Czasami jest tak że główki uszkodzone są mechanicznie co jest powodem ich umierania, lub jak piszą koledzy nie dała rady przy aklimatyzacji

Red sea max 250 ........

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nigdzie nie doczytałem od kiedy masz akwarium zalane?Wszystkie Tematy zacząłeś pisać od 30-12-2012,czyli tydzień temu,miałeś bardzo wysokie parametry 31-12-2012 przy tych parametrach jeżeli euphylia była krótko aklimatyzowana to sie rozpadła,zdechła.Podaj parametry wody z dzisiaj i powiedz jak długo masz zalany zbiornik.

4803_4815.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.