Skocz do zawartości
tomy

Czy to jest warte, by kupić do 60-112litrów?-odpienek

Rekomendowane odpowiedzi

Znalazłem takie cudo na allegro.

Mam takie pytanie do doświadczonych...

Planuje z słodkiego przejść w końcu na mini rafke, 60-112 litrów. MIałem robić sam, ale skoro jest za 70zł, to

czy warto dłubać, bo chyba spełni TO TO swoje zadanie?

Naczytałem się dużo i nic teraz nie wiem, a podejść chce do tematu JAK najtaniej...więc.

tylko.. nie umiem wysłać zdjęcia, więc chyba moge dać odnośnik..

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=82783845

w pocie czoła...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jest to dokładnie samo co miniflotor, tyle że od tomka z erybki wiem że ten odpieniek ma jakiś starszy kubełek, ze starszej wersji miniflotka ale na pracę chyba za bardzo to nie wpływa. do takiego akwa na pewno starczy, popatrz sobie tutaj na rafę lukiego która ma 144l a jedyną filtracją poza skałą jest miniflotor (zdjęcia trochę stare)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chciałem zauważyć że ma jakieś gorsze mocowanie na przysawki moim zdaniem może sprawiać problemy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Policz to sobie dobrze. Kostki sie zuzywaja i trzeba kupowac nowe. To jest koszt, niewielki, ale ziarnko do ziarnka... dodatkowo pewien problem. Kup odpienek na igle najlepiej. Biostrek bylby spoko, ale jest w sumie drogi. Visi jet albo weipro. Mozna uzywane tanio wyczaic a zawsze lepsze to niz ten szajsik:D

jeszcze tu wroce:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym jednak kupił oryginał. I do takiej pojemności miniflotor jest OK. A wymiana kostki raz na 3-4 tygodnie to chyba nie problem, a wręcz przyjemność....

#NAZWA?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem zrob tak. Poszukaj jakiejs okazji. Jak nie znajdziesz nic innego to kup miniflotorka. Rozgladnij sie tez za weipro. Uzywane, nawet nowe sa tanie. Nie musisz narazie kupowac igly. Przerobisz go na kostke. Nic przy tym nie zniszczysz a jak bedziesz chcial nowy baniak, po prostu dokupisz pompe:)

jeszcze tu wroce:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sama używam tego pienidelka, od 3 miechów i jestem zadowolona:). Kostki zmieniam raz na miesiąc póltora. Przyssawki są BARDZO mocne:)w akwa mam pompe step 2 i ona caly czas sie odkleja a ten pieniek caly czas w jednym miejscu. Akwarium ma 60L 6kg zywej skały, dwa nemo jeden gobik cytrynowy, i oczywiscie miekkaski:D Fotki dodam wieczorkiem:D

mroofka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.