JĘDRO Zgłoś Napisano 25 Stycznia 2013 Cześć! :czapki z głów:) Czy ktoś mógłby mi powiedzieć jak przyczepić szczepkę Capnelli do podstawki? Z góry dzięki za odpowiedzi! Pozdrawiam! P.S. Czy można ciąć tego koralowca pod wodą? (: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MR_CUBE Zgłoś Napisano 25 Stycznia 2013 Weź gumkę albo nitkę i lekko ją oplątaj, ja swoje ciełem pod wodą ;D Cytuj pozdrawiam Arian. Tel.608-353-030, Gadulec 32936596 Moje 30l Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
baszurek Zgłoś Napisano 25 Stycznia 2013 (edytowane) Tu niedawno pytałem co do cięcia (zobacz kilka ostatnich postów) ----> http://nano-reef.pl/...ym/page__st__20 A później klejem typu kropelka,najlepiej w żelu,jeśli kleisz do skałki na zewnątrz akwarium (tylko wcześniej trzeba obsuszyć papierowym ręcznikiem skałkę i korala,ale ten i tak się będzie ślinić). Jeśli chcesz do skałki pod wodą,to najlepiej przyszpilić szczepkę igłą od strzykawki - na igłę najpierw nadziać kawałek wentylka i później ciach zwierza do skałki. Gumowy wentylek do tego żeby nim docisnąć szczepkę do skałki (ja zamiast wentylka używam odcięty kawałek korka od wina). Edytowane 25 Stycznia 2013 przez baszurek (wyświetl historię edycji) Cytuj "Czy nigdy nie zastanawiał się pan nad tym, dlaczego chmury i drzewa, złotogniade jesienią, bure zimą, ten pejzaż deklinowany przez pory roku, dlaczego wszystko wali w nas pięknem jak młotem, jakim prawem tak się dzieje? Przecież powinniśmy być czarnym prochem międzygwiezdnym, strzępami mgławicy Psów Gończych, przecież normą jest huczenie gwiazd, potop meteorów, próżnia, ciemność, śmierć..." S.Lem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość erni Zgłoś Napisano 25 Stycznia 2013 Miękkie na kropelkę nie bardzo-odklejają się,chyba że zoa. Igła lekarska lub wykałaczka i gumka recepturka , skuteczność 100% . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PABLO 123 Zgłoś Napisano 25 Stycznia 2013 Witam. Posiadam ładne drzewko Capnella imbricata , a szczepki same powstają co jakiś czas . Same się odrywają od korala , lub zrywa się ręcznie jak owoce . Przyklejam do podstawek za pomocą kleju w żelu firmy pattex. Pozdrawiam Paweł Cytuj http:// Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mickeangello Zgłoś Napisano 25 Stycznia 2013 Ją swoje szczepki przytwierdzałem do skałek igłą od strzykawki. Po kilku dniach wyciągałem mgłę i gotowe. Pozdrawiam Michał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Myrcin Zgłoś Napisano 26 Stycznia 2013 u mnie szczepki capnelli potrafiły się nawet same przyklejać, nawet do szyb bocznych. wsadź po prostu w skałę, daj w miejsce o małym przepływie i gro-sama się przyklei. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slovy Zgłoś Napisano 23 Lutego 2013 Igła od strzykawki i gumka od słoika z resztą nawet z dętki starej.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober6662 Zgłoś Napisano 23 Lutego 2013 Igła od strzykawki i gumka od słoika z resztą nawet z dętki starej.. Nie dawaj żadnych gumek od słoika ani od roweru,recepturka albo igła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach