snocho Zgłoś Napisano 26 Stycznia 2013 1. Do sprzedania Tunze 6201. Model sterowalny. Deklarowana przez producenta wydajność to 20 000l/h. Pompa ma 4 lata i jest w pełni sprawna, dokładnie wyczyszczona. Na sprzedaż jest dokładnie to, co na zdjęciu: W miejsce drabinek, jakie dawał producent, w cenie pompy daję Tunze Magnet Holder. W pompie wyrobiło się górne mocowanie, które skleiłem. Lekko wyrobiona jest także tylna część pompy. Oba defekty widoczne na zdjęciach. Nie mają żadnego wpływu na działanie pompy. Cena Tunze 6201: 900zł. 2. Do sprzedania Tunze Wavebox (duży model). Sprzęt był używany, ale ostatni rok przeleżał w szafie, bo przestał działać. Właśnie wrócił z serwisu Tunze, gdzie wymieniono na nowe: - Wirnik pompy, - Zasilacz. Nowy (nigdy nie używany) jest również Magnet Holder. Pozostałe elementy noszą normalne ślady użytkowania, poza samym boxem (to plastikowe pudło), który jest hmmm... trochę zdewastowany. Ma wywiercone 6 otworów fi 8mm w górnej części boxa (na foto poniżej widać 3 z nich). Nie ma to oczywiście wpływu na pracę falownika, ale raczej w reklamie Tunze nie zagra. Do tego dochodzą rysy i wgłębienia poczynione kawałkami skały (największe z nich w "dnie" boxa). Zbliżenia poszczególnych elementów zestawu. Pompa: Zasilacz: Sterownik. Do sterownika dokładam nową taką fotokomórkę: http://tinyurl.com/ankdtok Magnet Holder. Wavebox mocowany jest w akwarium za pomocą jednego Magnet Holdera (który znajduje się w górnej części boxa) oraz gumowej przyssawki (w zestawie jest nieużywana przyssawka). Inaczej niż w najnowszych Waveboxach, które mocowane są na dwa Magnet Holdery. Jest to starszy zestaw i tutaj jest jeden. Nie mam instrukcji obsługi, pudełka, ani paragonu. Instrukcja, niestety do tej nowszej wersji, do pobrania tutaj: http://www.tunze.com.../x6215.8888.pdf Sprzedaję dokładnie to, co widać na zdjęciach. Mam nadzieję, że opisałem w miarę dokładnie, ale jeśli byłyby jakieś pytania to zapraszam na PW, albo proszę o telefon: 607-202-128 (wieczorami mogę nie odbierać). Cena Waveboxa: 850zł. Zestaw Tunze 6201 + Tunze Wavebox o stówkę taniej, czyli 1650zł. pzdr Michał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
evilcyc Zgłoś Napisano 26 Stycznia 2013 prv Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snocho Zgłoś Napisano 27 Stycznia 2013 Były prośby o dodatkowe fotki pudła Waveboxa. Wrzucę i tutaj: I jeszcze pudło od środka z zamontowaną pompą: Do tego nowa, oryginalnie zapakowana fotokomórka, której wcześniej brakowało: Jeśli chodzi o dziury w pudle, zostały nawiercone dlatego, że Wavebox był zamocowany do poprzecznego wzmocnienia akwarium na opaski zaciskowe. Stąd też Magnet Holder i przyssawka są nieużywane. pzdr Michał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snocho Zgłoś Napisano 29 Stycznia 2013 Wavebox sprzedany. Została pompa 6201. pzdr Michał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snocho Zgłoś Napisano 4 Lutego 2013 Zapraszam do negocjacji ceny pompy. pzdr Michał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach