Komarek Zgłoś Napisano 4 Lutego 2013 (edytowane) Witam serdecznie Znalazłem polskiego producenta tego typu dysz. Wpadłem więc na pomysł zrobienia odpieniacza na tej dyszy. Czy ktoś może mi napisać jaka jest średnica wlotu, wylotu,najwęższego miejsca oraz wlotu powietrza w oryginale 1" i 3/4" mazzei ? Jakie są te wymiary w schuran 120? Dziś dzięki uprzejmości Pana producenta inżektorów, stałem się posiadaczem 3szt venturi 2x 3/4 cal i 1szt 1cal. Jutro zmierzę otwory wewnątrz, Jak wszystko się dobrze poukłada chcę zrobić odpieniek na wzór schurana. Czy któryś z naszych speców od odpieńków DIY wypowie się , jaka powinna być średnica przelotu zwężki by puścić 2000 i 2500l? Mam dostęp do pomp o właśnie takim przepływie, Średnica w posiadanych inżektorach to odpowiednio 3,6mm w 3/4" oraz 5,8-6mm w 1". Czy wo wystarczy by wykorzystać cały przepływ tych pomp? Edytowane 5 Lutego 2013 przez Komarek (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Diabeł prawdziwy Zgłoś Napisano 6 Października 2013 no, i jak? udało się? Cytuj Mała szklanka słonej wody, na dnie skały, w toni ryby i jakieś stwory. :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Komarek Zgłoś Napisano 6 Października 2013 Robiłem testy na 1" - za duży do pompy 3000l - efekt nie powalił. Domel testował 3/4 - też bez szału. W międzyczasie zrobiłem DIY na igle. A teraz mam Schurana120 - więc nie chce mi się dłubać. Te inzektory trzeba dość mocno przerobić. Przy cenie używek 120 gra nie warta świeczki Pozdrawiam mobilnie Marek @ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Diabeł prawdziwy Zgłoś Napisano 6 Października 2013 120- faktycznie nie mało. no i ja się czaję na schuran 150. Lubie kombinować, ale byłem ostatnio u jednego koleszki i mnie przekonał. Cytuj Mała szklanka słonej wody, na dnie skały, w toni ryby i jakieś stwory. :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Komarek Zgłoś Napisano 6 Października 2013 Ja jestem z Schurana bardzo zadowolony. Czyszczenie raz na miesiąc, proste. Piana gęsta,stabilna. Pozdrawiam mobilnie Marek @ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach