tist Zgłoś Napisano 5 Lutego 2013 Może mi ktoś polecić jakiś dobry preparat? Muszę podleczyć świeżo zaakceptowanego maroona, ma obgryzione płetwy Potrzebuję czegoś co pomoże mu się zregenerowć... Proszę o pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Włodzimierz Zgłoś Napisano 5 Lutego 2013 Urozmaicony pokarm, najlepiej naturalne mrożonki i dodatkowo możesz zakraplać witaminy, np. Fishtamin Sery Cytuj "Boże, zachowaj mnie od zgubnego nawyku mniemania, że muszę coś powiedzieć na każdy temat i przy każdej okazji." - św. Tomasz z Akwinu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CNCRob Zgłoś Napisano 6 Lutego 2013 Urozmaicony pokarm, najlepiej naturalne mrożonki i dodatkowo możesz zakraplać witaminy, np. Fishtamin Sery Skoro juz o tym mowa, jak podawać witaminy? Pokropic nimi wyplukane mrozonki czy mrozonki mieszać w wodzie do której dodajemy krople witamin czy czosnku? Rob. Cytuj Akwarium: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stani Zgłoś Napisano 6 Lutego 2013 (edytowane) Robert, niezlym sposobem jest nasaczenie suchego pokarmu. Tak mozna podawac i krople wyciagu z czosnku lub nawet malachitgrün na ospe. Przynajmniej dozuje sie "doustnie" i nie ma obawy, ze zaszkodzimy innym zwierzakom. Najpierw warto sprawdzic, czy rybki jedza platki i inne granulki. Poza tym, Balling sie klania, bo troche zgubiles parametry. Edytowane 6 Lutego 2013 przez Stani (wyświetl historię edycji) Cytuj 120x75x47 wys. 400 l, sump 100 l. 432 W T5 + 2 x 24 LED blau, BK 200, cyrk 17500 l/h. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CNCRob Zgłoś Napisano 6 Lutego 2013 Dzięki Stani. Parametry wiem, kH lekko zjechalo bo zmniejszylem dawkę i nie zrobiłem testów przez dwa tygodnie. Ca i Mg celowo nie ruszam bo baaaardzo wolno ale idzie do gory przy dawkach jakie mam. Witaminy. Karmie suchym i moje ryby sie rzucają na niego ale podaje go z automatycznego karmnika w godzinach pracy. Gdy jestem w domu daje mrozonki. Boje sie, ze nasaczenie suchego spowoduje jego sklejenie i problem z dozowaniem. Rob. Cytuj Akwarium: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tist Zgłoś Napisano 6 Lutego 2013 Byłam w sklepie i polecono mi jakieś multivitaminy (a, b1, b2, b6, b12, c, d3, e, k, jakiś nicotinic acid i panthotenic acid) oraz preparat specjalnie stworzony by przyspieszyć regenerację płetw ale na opakowaniu było napisane że może być niebezpieczne dla inverts'ów... Witaminy kupiłam, karmię mrożonkami z czosnkiem i żywą rozwielitką plus czasami granulat bo nie wszystkie ryby chcą go jeść... Na witaminach nic nie piszą o sposobie podawania tylko dawka i częstotliwość... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stani Zgłoś Napisano 6 Lutego 2013 Troche bym sie bal przywleczenia jakiejs choroby z zywa rozwielitka. Dlaczego nie podawac mrozonek z dzialu morskiego, pochodzacych z morza a nie bajora, pelnego rozwielitek ? Jest tyle fajnych pokarmow ... Cytuj 120x75x47 wys. 400 l, sump 100 l. 432 W T5 + 2 x 24 LED blau, BK 200, cyrk 17500 l/h. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tist Zgłoś Napisano 6 Lutego 2013 Myślałam, że żywy pokarm jest ważnym składnikiem diety... Niestety próby wychodowania własnego skończyły się porażką Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach