MR_CUBE Zgłoś Napisano 10 Lutego 2013 (edytowane) Siemka, przedstawiam wam swój pierwszy wytwór DIY "odpieniek". Odpieniacz zrobiony z pojemników PMMA, takie też miałem pod ręką. Hydraulika zastosowana 25mm, myślę ,że 100l-150l spokojnie pociągnie, lecz w dużej ilośc zależy od tego jaką pompę zastosuję . Brak jeszcze rury w kubku, i kilku detali, takich jak śrubki przy podstawie czy inne pierdółki. Odpieniacz myślę pod koniec tygodnia skończyć, pokleić jak tylko dojdzie mi rurka do kubka. Wymiar jaki potrzebuje to 20x23cm. Prawdopodobnie pompa Newa BP 1202 na igle. Tworzę także odpieniacz do nano, nadaje się do aquaela 30l, czy innych nano raf. Na rurce 50mm, 20mm. Pompa stajnia MJ. W między czasie będę dostawiał inne rzeczy. Moje wypocinki: Zawór, do regulacji Rozwiązanie połączenia kubka z body. Dwie "tuleje" wchodząca jedna na drugą. W jednej sito na większe zanieczyszczenia: Taki tam widok z boczku ! Edytowane 10 Lutego 2013 przez MR_CUBE (wyświetl historię edycji) Cytuj pozdrawiam Arian. Tel.608-353-030, Gadulec 32936596 Moje 30l Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach