olo309 Zgłoś Napisano 10 Lutego 2013 (edytowane) witam w związku ze zmianą zbiornika pojawiły się kłopoty i mam takie pytanie czy pompa atmana 306 da radę j unieść słup wody na jakieś 140cm bo mam ze starego zbiornika 305 i nie może pchnąć słupa wody, docelowa jest inne ale z braku funduszy, czy atman 306 podoła mojemu problemowi a to link z mojej budowy jakość zdjęć nie najlepsza ale są jakieś http://nano-reef.pl/...i-wojlubelskie/ Opanuj się z tymi znakami zapytania, klawiatura Ci się zacięła? Edytowane 10 Lutego 2013 przez wa1ker (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sygen Zgłoś Napisano 10 Lutego 2013 no pompa 305 ma 1.3metra podnoszenie wiec dlatego nie da rady a 306 ma podnoszenie 2metry wiec na pewno poda na 1.4m Cytuj Moje akwarium Szkło 124x55x50,sump,cyrkulacja 2x Tunze 6095,obieg Tunze Pompa Silence 1073.040 ,odpieniacz diy na pompie Tunze - Hydrofoamer Silence 9420.040, oświetlenie led cree diy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Włodzimierz Zgłoś Napisano 10 Lutego 2013 Może z 400 l. podniesie albo i nie biorąc pod uwagę opory. Cytuj "Boże, zachowaj mnie od zgubnego nawyku mniemania, że muszę coś powiedzieć na każdy temat i przy każdej okazji." - św. Tomasz z Akwinu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hernio Zgłoś Napisano 10 Lutego 2013 U mnie właśnie chodzi Atman 306 spokojnie podnosi na około 1.30m i do tego jest cichutka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
olo309 Zgłoś Napisano 10 Lutego 2013 super dzięki za podpowiedz a czy w moim projekcie zrobiłem coś nie tak proszę o uwagi jeszcze jedno nie wiem jak am ustawić cyrkulację mam jvp 1 jvp2 i aqąszut 750l jak skierować zobaczcie na link mi się wydaje że na jednych dmucha a inni czekają na to Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach