zachu Zgłoś Napisano 9 Listopada 2013 Jak zrobisz betonowe podłoże, to nie kupuj przypadkiem wargaczy . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomHur Zgłoś Napisano 9 Listopada 2013 Jak zrobisz betonowe podłoże, to nie kupuj przypadkiem wargaczy . Szczerze mówiąc to rybki akurat dla mnie są na drugim planie, jeśli chodzi o obsadę Co oczywiście nie znaczy że ich nie planuję Brak wargaczy jestem w stanie przeżyć Czy dużo "życia" muszę wykreślić z potencjalnych mieszkańców? Rozumiem że wszystko co zagrzebuje się w piachu... Ale za to korale będą miały większe pole do popisu Wrócę jednak ponownie do pytania głównego - czy podłoże ze żwiru koralowego ma prawo zastąpić piach? Na razie w planach mam dopiero założenie pierwszego akwarium... Dlatego czytam ile mogę i kombinuję jak ma wyglądać, zanim zacznę kompletować. Albo reefmax albo 120x40x50 z panelem z boku zamiast sumpa. I tak "genialnie" wpadłem na pomysł że gdybym wybrał drugą opcję, to podłoże, tło oraz ściankę zasłaniającą panel zrobiłbym z pokruszonej skały i żwirku koralowego... I cenne dla mnie będą rady doświadczonych morszczuków, czy to wypali Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach