refish Zgłoś Napisano 22 Lutego 2013 witam może ktoś testował wkładanie świeżej skały do dojrzałego zbiornika tj;baniak 400l funkcjonuje ok 15 m-c 35 kg żywej skaly ,mam zamiar włożyć 10 kg skaly fiji która chodziła w solance 1m-c co wy na to? a i odpieniacz mam jako taki deltec apf 600 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luft Zgłoś Napisano 22 Lutego 2013 Testy wody dadza Ci odpowiedz Cytuj LED Maxspect, Tematy lufta Salarias allegro (sklep Salarias) baner NanoReef www.mariuszfrej.com Moje szkła: 80 l (105 w obiegu)- ReefMax, start 10 sierpnia 2010, 90% sucha skała, II) 360 l (ok. 470 l w obiegu) start VI 2012 - 100 % sucha skała, . Akcja Pajacyk - kliknij proszę! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
refish Zgłoś Napisano 22 Lutego 2013 Mariusz chodzi mi oto czy warto ryzykować szkoda mi sps jak drastycznie coś sie zmieni (albo jakieś dojrzewanie się odnowi ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luft Zgłoś Napisano 22 Lutego 2013 No ale to wlasnie testy dadza odpowiedz czy no2 juz nie ma no3 jakie jest i po4 Dorzucisz cos na krzemiany do glownego zapobiegawczo Dobrze ze myslisz za wczasu Reszta wyjdzie w praniu i odpowiednie korekty w trakcie Powinny lagodnie zniesc ten zabieg Testy duzo Ci powiedza Cytuj LED Maxspect, Tematy lufta Salarias allegro (sklep Salarias) baner NanoReef www.mariuszfrej.com Moje szkła: 80 l (105 w obiegu)- ReefMax, start 10 sierpnia 2010, 90% sucha skała, II) 360 l (ok. 470 l w obiegu) start VI 2012 - 100 % sucha skała, . Akcja Pajacyk - kliknij proszę! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stani Zgłoś Napisano 22 Lutego 2013 Fajnie, jesli skala jest czysta, bez gabek, grzybkow itp. Zmienisz biologie, bo to jest spora ilosc, ale korali nie zabijesz, tylko pilnuj parametrow i rzeczywiscie mozesz zapobiegawczo dac troche wegla i odpieniac. Cytuj 120x75x47 wys. 400 l, sump 100 l. 432 W T5 + 2 x 24 LED blau, BK 200, cyrk 17500 l/h. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
refish Zgłoś Napisano 22 Lutego 2013 Dzięki wielkie to jutro zatapiam w baniak i Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcin1982 Zgłoś Napisano 22 Lutego 2013 Robert, a czemu w ogóle chcesz do dojrzałego baniaka pakować skałę ?? Baniak źle funkcjonuje ?? zwierzaki nie dają rady ?? parametry są złe ?? Jeśli wszystko działa dobrze, parametry są ok i zwierzaki są zdrowe to w sumie nie kombinowałbym i dałbym sobie z tym spokój. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
refish Zgłoś Napisano 22 Lutego 2013 Wszystko mam ok zwierzyniec zadowolony , parametry w normie:) , tylko tej skały jakoś brakuje i scepek nie ma gdzie podziać a fajną konstrukcje sklecilem sam Marcin wiesz jak to jest zawsze coś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach