Skocz do zawartości
bazyl xx

Red sea AIPTASIA-X zastosować, czy lepiej nie?

Rekomendowane odpowiedzi

Myślę że mamy wystarczający obraz tego środka. Ja mam ok 5 tych różyczek wiec chyba spróbuję. Patryk dzięki za założenie tematu.

160 litrów (100X40X40), Ok. 12kg skały (start na suchej), 4X39W, Deltec MCE600, 2X Aquael 2600.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja już zamówiłem ten preparat , postaram się w przyszłym tygodniu opisać jak działa u mnie :nuke:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak mnie poinstruowano nie wpychaj jej tego prosto do otworu gębowego tylko na macki . Tak aby sama sobie zapodała papu . Wtedy podobno nie wypuści zarodników.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość erni

Zabster - próbowałem ale nie zawsze skuteczne czasami się rozsiewa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam ten środek no i mam też aiptasie po preparacie różyczki chowają się na tydzień może dwa potem wracają, ważne w ulotce jest napisane ze środek jest bezpieczny dla rafy ale nie dopuść by cokolwiek spadło na korale bo je rozpuści,

Zbiornik: 330+Sump

Swiatlo: ATI Sunpower 8x54

Odpieniacz: Deltec APF600

Pompa Obiegowa: Jebalo 3000

Cyrkulacja: 2xJebalo wp25/R8

RO/DI: RO-MAN 75GPD

SOL: Tropic Marine

Start: 01.01.2015

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aiptasia nie koniecznie odradza się z tego egzemplarza który zabijasz chemią... a jak dozować konkretny specyfik ... o to jest pytanie. jak niewłaściwie dozujesz to żaden najlepszy nawet specyfik nie zadziała skutecznie.

aiptasia-x stosuje sie tak :

...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość erni

kaziko dokładnie stosowane tak jak pokazane na filmiku i czasami podziała a czasami się rozsiewa :thumbup:

ogólnie środek dobry ale nie 100% -owy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ten niebieski laser to jakaś ściema czy taki jest, może coś takiego trzeba nabyć?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

uzywalem ostatnio aptaisia x. Zabilem sporo syfu ale i tak zaczely wychodzic nowe. Dziala ale trzeba by co 2 tyg to robic. Chyba, ze cos zle robilem, sugerowalem sie filmami. Kupilem 1 woudermani i po problemie. Znikaja powoli, same.

5968_6061.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ten niebieski laser to jakaś ściema czy taki jest, może coś takiego trzeba nabyć?

@Bazyl, jaka sciema :D ?? Starwarsow nie ogladales ??

...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja własnie tak karmilem i podobno to był bląd . Podawać na macki aby sama to wciągneła . Na filmie w pewnym momencie wygląda tuż przed wypuszczeniem zarodniki 54 sekunda .

Edytowane przez Zabster (wyświetl historię edycji)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witajcie ponownie . wreszcie nie ma aiptasi :animier: wiem ze niedługo zaczną wylazić ale ja będę je miał na celowniku :detective: dobry preparat godny polecenia , przynosi ulgę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.