Kwiatek Zgłoś Napisano 8 Lipca 2006 Skala ma 24 h wiec chyba nie za duzo Baniak dojzewa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kwiatek Zgłoś Napisano 9 Lipca 2006 I dzis testy po nocnym dozowaniu kalwasser okolo 3l PH - 7,94 Mg - 1280 Ca - 520 KH - 9 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kraszan Zgłoś Napisano 9 Lipca 2006 Chyba lekko przegiąłeś z Ca Cytuj Morski dinozaur w stanie spoczynku - forumowy weteran Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kwiatek Zgłoś Napisano 9 Lipca 2006 No wlasni epo dozowaniu kalwasser teak sie zrobilo i teraz kurnia co nie lac lac mnie czy co ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kraszan Zgłoś Napisano 9 Lipca 2006 Daj na wstrzymanie 24h - zmierz Ca po pełnej dobie - określisz wtedy dzienny ubytek Ca w systemie (choć masz tylko LR to ubytek też może być spory - u mnie to 60ppm dziennie). Po podaniu Twojego kalkwassera wzrosło Ci Ca o 60 ppm. Jak okreslisz dzienny ubytek to dozuj później kalkwasser w ilości proporcjonalnej (ułóż sobie proporcję). Mg jest ok. Jak dojdzie zycie to dzienny ubytek bedzie jeszcze większy. Cytuj Morski dinozaur w stanie spoczynku - forumowy weteran Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kwiatek Zgłoś Napisano 9 Lipca 2006 Dzieki Grzechu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kwiatek Zgłoś Napisano 10 Lipca 2006 Dzis rano czyli prawie 24h bez dozowania kalwasser Mg = 1300 Ca = 500 Czekam dalej az spadnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kwiatek Zgłoś Napisano 10 Lipca 2006 Skale zostawiam na 2 tygodnie niech sie dostosuje A na pocieche moja rosnaca "rybka" Jeszcze raz serdeczne podziekowania dla Jalos(ow) za pomoc i prezenty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario-sz Zgłoś Napisano 11 Lipca 2006 Kwiatek oszalałeś? Maja jest na dworze w samym body bez skarpetek lepiej niech zmarznie niż go przegrzać. A w domu w samym pampersie paraduje. P.S Kacper rośnie jak na drożdżach POZDRO Cytuj To,że nie mam w tej chwili czasu na morszczyznę nie znaczy, że jš porzuciłem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kwiatek Zgłoś Napisano 11 Lipca 2006 Dojrzewanie trwa Kilka fotek z dzisiejszej zabawy soczewkami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kraszan Zgłoś Napisano 11 Lipca 2006 No Kwaitek - jakbym swoje widział Te brązowo-zielone cholerstwa porastają połowe skały. Raz juz czysciłem mechanicznie szczoteczką skałkę po skałce - drugi raz nie zamierzam Robiłeś już podmianę? PS. Wsadzilem na próbe sinularię - siedzi już dobę i skurczona jak diabli. A wszystkie parametry (oprócz KH=16) mam idealne... Cytuj Morski dinozaur w stanie spoczynku - forumowy weteran Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kwiatek Zgłoś Napisano 11 Lipca 2006 Nie podmiane robie w 2 tygodniu czyli 21-06-2006 Coz te cholerstwi urosnie i padnie spoko poczekam sobie grunt to cierpilowosc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tynio Zgłoś Napisano 11 Lipca 2006 Kwiatek :Dojrzewanie trwa Kilka fotek z dzisiejszej zabawy soczewkami może to nie na temat ale napisz jakie soczewki masz oraz jakiej firmy. Też sie bawie ostatnio z soczewkami. Moze kiedyś zapodam jakieś fotki jak to wyglada Cytuj Było mineło - akwarium to już wspomnienie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kwiatek Zgłoś Napisano 12 Lipca 2006 To moje pierwsze soczewki kupilem jakies takie jedne z tanszych chcialem zobaczyc jak to sie sprawuje http://www.allegro.pl/show_item.php?item=114009981 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kwiatek Zgłoś Napisano 15 Lipca 2006 Mialem nic nie tykac nie robic testow ale nie wytrzymalem Tydzien po skale PH - 8.0 (zaraz po nocy) KH - 9 NO2 - 0,1 NO3 - 10 NH4 - 0,2 PO4 - 0,5 Mg - 1200 Ca - 500 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tom Zgłoś Napisano 15 Lipca 2006 oj Kwiatku Kwiatku ... im wiecej bedziesz teraz mierzyl tym bardziej bedziesz glupnal i watpil :haha oszczedzaj testy, jeszcze Ci sie przydadza Cytuj ______________________________________________________ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kwiatek Zgłoś Napisano 15 Lipca 2006 Wiem wiem ale nie wytrzymalem musialem cos zrobic Juz mialem dzis podmiane robic a nie za tydzien ale RO tak szybko nie leje wody Najwazniejsze ze baniak idzie do przodu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tom Zgłoś Napisano 15 Lipca 2006 a po grzyba podmiane? Cytuj ______________________________________________________ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kraszan Zgłoś Napisano 15 Lipca 2006 Skała dojrzewa, więc podmiana się przyda... Cytuj Morski dinozaur w stanie spoczynku - forumowy weteran Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kwiatek Zgłoś Napisano 15 Lipca 2006 Podmiana normalnie co 2 tygodnie chociaz moze nie taka normalna, tylko zeby syf odessac ale bedzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kwiatek Zgłoś Napisano 15 Lipca 2006 Dzis o 21:00 wylaczyly sie swiatla i zostala aktynika Zaczalem obserwowac i ... Pewnie nie ma sie z czego cieszyc ale zawsze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tom Zgłoś Napisano 15 Lipca 2006 fajnie tak siedziec z nosem przyklejonym do baniaka ze swieza skala Cytuj ______________________________________________________ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kwiatek Zgłoś Napisano 16 Lipca 2006 A tu za dnia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kwiatek Zgłoś Napisano 19 Lipca 2006 Pare fotek z dojrzewania (12 dni) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tom Zgłoś Napisano 19 Lipca 2006 te gloniska na tym plastiku na dnie wygladaja jak sadzonki marchewki :haha Cytuj ______________________________________________________ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach