Kraszan Zgłoś Napisano 14 Sierpnia 2006 a miałem wczoraj podejść do Ciebie... ale widziałem, że z dzieckiem na rękach tańcujesz, pewnie synka usypiałeś, to już nie chciałem przeszkadzać Cytuj Morski dinozaur w stanie spoczynku - forumowy weteran Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kwiatek Zgłoś Napisano 14 Sierpnia 2006 O ktorej godzinie ? Trzeba bylo wejsc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kraszan Zgłoś Napisano 14 Sierpnia 2006 Nie no, właśnie już dość późno było jak na odwiedziny.. jakoś ok. 21.00-21.30. U znajomych byłem i akurat pod Twoim oknem przechodziłem Cytuj Morski dinozaur w stanie spoczynku - forumowy weteran Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kwiatek Zgłoś Napisano 14 Sierpnia 2006 o 21 to on szedl sie kompac 15 min pozniej juz spal, trzeba bylo wejsc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kwiatek Zgłoś Napisano 17 Sierpnia 2006 Witam minely nie spelna 3 dni a tu nastepny wylinka tym razem ten jegomosc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
And Zgłoś Napisano 17 Sierpnia 2006 Krab jak krab ale jakie ma mieszkanko!! Nóweczka kawalerka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kwiatek Zgłoś Napisano 17 Sierpnia 2006 Wszyscy sie dzis bawia aparatem to ja tez Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mati Zgłoś Napisano 17 Sierpnia 2006 Jakis dziwny ten winogron hihi Fajne zdjecia, ale bardziej mi sie podoba jegomosc wyzej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alex Zgłoś Napisano 17 Sierpnia 2006 Jegomość jest super. Cytuj niestety bez akwarium ale strasznie tęsknię "opis moich ex-akwariów http://alexkoz.ovh.org/akwarium/index.html" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kwiatek Zgłoś Napisano 20 Sierpnia 2006 Nowe zycie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kraszan Zgłoś Napisano 21 Sierpnia 2006 Ale ta lysmata to chyba nie jest symbiotyczna? Czemu nie ma żółtego podwozia? Cytuj Morski dinozaur w stanie spoczynku - forumowy weteran Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kwiatek Zgłoś Napisano 21 Sierpnia 2006 Ma ma tylko swierzo po wylince w woreczku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jałoś Zgłoś Napisano 21 Sierpnia 2006 imho czy symbiotyczna czy nie to można rozróżnić po ogonie. Cytuj Pozdrawiam Tomek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lukasz.PL Zgłoś Napisano 21 Sierpnia 2006 A to Lysmata abonensis bez zoltego brzuszka nie bedzie czyscila rybek? Jaka jest pomiedzy nimi roznica? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kwiatek Zgłoś Napisano 26 Sierpnia 2006 Dzien 50 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tom Zgłoś Napisano 26 Sierpnia 2006 Kwiatku a ja ciagle czekam na ten piach mam nadzieje ze do mojego zalewania sie doczekam :haha Cytuj ______________________________________________________ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smk Zgłoś Napisano 27 Sierpnia 2006 Kwiatek - to morskie czy holender? Zartuje oczywiscie. Ale baniakowi należą się porządne żniwa i czyszczenie. No chyba że lubisz akwaria holenderskie. Salarias wyje ci szybciutko glony niższe ale wyższe to w baniaku głównym udręka (jak kto lubi - ja nie lubie). Polecam mitrax craba - u mnie wciągnął caularepę w tempie expresowym. Cytuj 550L, ATI BM 200, 2x Tunze Stream 6100, Nano Wavebox + UPS, obieg OR3500, 2x80W 2x54W T5 + 210W LED CREE, sciemniane oswietlenie, komputer Profllux II plus EX, sump 110L, filtr z Bio pellets ok 1L, chłodziarka AM500, 65kg LR, 25kg LS, pokolce , błazenki, anthiasy i inne, głównie korale LPS Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smk Zgłoś Napisano 27 Sierpnia 2006 Teraz dopiero doczytalem wątek od początku - poprawa jest znaczna. Zdziczałem najpierw ze po 50 dniach masz tyle glonów ale to co zobaczyłem wcześniej to mnie po prostu zszokowało - nie widziałem jeszcze tylu glonów. Moim zdaniem winne było na 100% światło. Za szybko odpaliłeś. Aby ograniczać rozrost glonów ja przez pierwsze 2 tyg wcale nie świeciłem w poprzednich baniaczkach a po 2 tyg powoli zwiększałem ilość światła. No i coś poważniejszego musiało paść na skale bo glone z samego światła nie rosną. Z glonami wyższymi uważaj w baniaku głównym bo jak ci się rozpanoszą to będziesz miał znowu holendra a nie rafe. Tak jak np olek miał w swoim akwa. Cytuj 550L, ATI BM 200, 2x Tunze Stream 6100, Nano Wavebox + UPS, obieg OR3500, 2x80W 2x54W T5 + 210W LED CREE, sciemniane oswietlenie, komputer Profllux II plus EX, sump 110L, filtr z Bio pellets ok 1L, chłodziarka AM500, 65kg LR, 25kg LS, pokolce , błazenki, anthiasy i inne, głównie korale LPS Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kwiatek Zgłoś Napisano 27 Sierpnia 2006 @smk wiem ze swiatlo zrobilem to z premedytacja Co do glonow wyzszych sa tylko narazie tam. Dzis w nocy odpalilem nowy sump z miejscem na glonowy wiec jeszcze tylko jakies swiatelko i leca do sumpa. Z ttm padnieciem na skale to ciezko wyczuc bo od dawna NO2, NO3, PO4 mam 0. Salarias sobie radzi niezle jakby sie dalo wrzucilbym jeszcze jednego Fotki nowego sumpa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kwiatek Zgłoś Napisano 27 Sierpnia 2006 Wildtom :Kwiatku a ja ciagle czekam na ten piach mam nadzieje ze do mojego zalewania sie doczekam :haha I co ja mam Ci powiedziec jak widzisz glonow jeszcze sporo Zejda glony bedzie piach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tom Zgłoś Napisano 27 Sierpnia 2006 zasyp te sadzonki marchewki piachem :haha. zart, oczywiscie, poczekam cierpliwie zanim zaczne cos kleic poczekam na Twoja opinie Cytuj ______________________________________________________ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kwiatek Zgłoś Napisano 27 Sierpnia 2006 Wytrzymalem tyle wytrzymam jeszcze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kwiatek Zgłoś Napisano 17 Września 2006 Nowe zycie Zycie od Tomka z E.r.y.b.k.a sami ocencie. Zdjecia w aktynice tylko nie chcialem stresowac rybeczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
błażej Zgłoś Napisano 17 Września 2006 no no, ostro z pokolcami ale rybki wyladaja na zdrowe Cytuj 800l:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Olek Zgłoś Napisano 17 Września 2006 Z glonami wyższymi uważaj w baniaku głównym bo jak ci się rozpanoszą to będziesz miał znowu holendra a nie rafe. Tak jak np olek miał w swoim akwa. Święta racja Panie smk, makroglony są gorsze od tych wszytskich sinic i cyjano razem wziętych:) Na prawdę uważaj, odrobina lenistwa się rozrosną i paredziesiąt kilo skały przesr***ś P.S Pokolce rzeczywiście pierwsza klasa:) szczególnie białobrody ładny:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach