Kwiatek Zgłoś Napisano 24 Lipca 2006 Witajcie W sobote pierwsza podmiana zrobiona. W niedziele (16 dzien od zalania) parametry wody: PH - 8.0 (rano) KH - 8 NO2 - 0 NO3 - 0 NH4 - 0 PO4 - 0-0,25 :| Mg - 1280 Ca - 420 Zasolenie 1,023 W tym tygodniu wpdaja do baniaka kraby, slimaki i wezowidlo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kraszan Zgłoś Napisano 24 Lipca 2006 A jakieś fotki ? Cytuj Morski dinozaur w stanie spoczynku - forumowy weteran Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darekn12 Zgłoś Napisano 24 Lipca 2006 Kwiatek a mam pyt jakie kraby chcesz wprowadzic jako pierwsze? Cytuj od 17 wrzesnia 2009 akwarium zlikwidowane...ale kiedys wroce...:-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kwiatek Zgłoś Napisano 24 Lipca 2006 Kraszan :A jakieś fotki ? Zrobie dzis po pracy a jak tam parametry u Ciebie Grzechu ? Darekn12 :Kwiatek a mam pyt jakie kraby chcesz wprowadzic jako pierwsze? Calcinus elegans Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kraszan Zgłoś Napisano 24 Lipca 2006 No u mnie w sumie już OK. pH waha się między 8.0 a 8.4, NH3=NO2=NO3=0 , glonów zielonych prawie brak (co zaczyna mnie już martwić), woda kryształ... Dziś wkładam xenię jako tester... Cytuj Morski dinozaur w stanie spoczynku - forumowy weteran Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kwiatek Zgłoś Napisano 27 Lipca 2006 Witajcie dzis zawitalo do mnie kilka stworzonek Przejechaly cala Polske i ku mojemu szczesciu maja sie super 2 krabiki porcelanowe juz "radaruja wode" 5 slimaczkow "zboczencow" i jeden "hetro" I piekne wezowidlo jzu sie schowalo pod skalki i czeka na cos Jutro fotki dzis lece jeszcze polookac zanim sie swiatla wylacza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kwiatek Zgłoś Napisano 29 Lipca 2006 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kraszan Zgłoś Napisano 29 Lipca 2006 Kwiatek - ja już po przeprowadzce Po zbiorniku hulają błazenki w ukwiale, xenia pulsuje, sarco rozwinięty... Kończ już to dojrzewanie I skąd tyle zielonych glonów? Jakie masz NO3 ? Cytuj Morski dinozaur w stanie spoczynku - forumowy weteran Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kwiatek Zgłoś Napisano 29 Lipca 2006 NO3 - 0 caly czas ale duzo swiece i to od tego ale taka przyjalem zasade Teraz to juz sie wqwilem i wycinke robie i zaczalem powoli kalwasser podawac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kwiatek Zgłoś Napisano 30 Lipca 2006 Po tygodniu od 1 podmiany i 3 dni od zwierzakow. Ph - rano 8,14 wieczorem okolo 8,44 - duze skoki KH - 11 NO2 - 0 NO3 - 0 NH4 - testy JBL miedzy 0 a 0,1 ale moglo skoczyc (zwierzaki) PO4 - 0,25 - tez JBL ale nie jestem pewien dokonca czy to 0 czy 0,25 to jeszcze jest do przezycia zbiornik dojrzewa caly czas wiec moze tak byc Zaczalem podawac kalwasser bo juz mnie glony zaczely dobijac. Podaje wieczorem okolo 10 min czyli przy SP300 to bedzie jakies 0,5 l Martwi mnie najbardziej to: Mg - 1040 Ca - 360 I teraz cokolwiek robic czy poprostu zostawic ? Za tydzien robie podmiane i pewnie podskoczy. Poradzcie cos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jałoś Zgłoś Napisano 30 Lipca 2006 @Kwiatek: podawaj spokojnie kalkwasser, wapno ci podskoczy i bedzie dobrze. pzdr Tomek Cytuj Pozdrawiam Tomek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stani Zgłoś Napisano 31 Lipca 2006 Najpierw bym wyrownal poziom Mg (kupic sole jak do Ballinga i spokojnie i tanio wyrownasz to recznie) a dopiero potem regulowal Ca. Trzeba by sie postarac o taki test PO4 zeby wiedziec jaki jest wynik. Byc moze powinienes juz adsorbowac PO4 ale nie jak jest zero. Podejzewam, ze jest jednak 0,25 lub wyzej i stad te glony. Pozdrawiam Cytuj 120x75x47 wys. 400 l, sump 100 l. 432 W T5 + 2 x 24 LED blau, BK 200, cyrk 17500 l/h. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukas Zgłoś Napisano 31 Lipca 2006 kwaitek mam pytanie jak ci sie sprawdza ta rurka do obmywania skaly?? Cytuj akwa 160x60x60 - RED SKIM 250 NewJet 6000 cyrkulacja wavebox, ts07 - 2x250w HQI + 4x54w t5 www.LMstudio.com.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kwiatek Zgłoś Napisano 31 Lipca 2006 Super syfku nie ma pod skala jedynie zbiera sie troszke pod sama rurka ale tam sie ulokowalo wezowidlo i sobie wcina Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukas Zgłoś Napisano 31 Lipca 2006 czyli warto zamontowac?? a nie beddzie ci piasku rozdmuchiwac? czy nie bedziesz go dawal? Cytuj akwa 160x60x60 - RED SKIM 250 NewJet 6000 cyrkulacja wavebox, ts07 - 2x250w HQI + 4x54w t5 www.LMstudio.com.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kwiatek Zgłoś Napisano 31 Lipca 2006 Bede ale to tylko 1000l/h pompa az tak mocno ona nie dmucha ale piasek wsypie jak sie glony skoncza i wtedy bede wiedzial na 100% Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tom Zgłoś Napisano 31 Lipca 2006 wsypuj Kwiatku wsypuj bo cholernie ciekaw tego patentu jestem Cytuj ______________________________________________________ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kwiatek Zgłoś Napisano 2 Sierpnia 2006 Witajcie, Oczy mam na zapalki ale geba usmiechnieta Wczoraj o 23 z minutami przyjechalo 6 sztuk komandosow 1 dowodca i 5 zolnierzy kazdy z przewymiarowanym beretem Dowodca udal sie na zgory upatrzona pozycje pod skala pewnie pokimac. 3 zaczelo prowadzic wojne o 1 muszle a 2 gdzies tam polazly. Dzis rano wielka zgoda 2 zadoptowaly nowe muszle reszta zostala przy swoich Dowodca spi nadal pod skala Zdjecia beda dzis wieczorkiem wczoraj juz nie zapalalem swiatla Cala druzyna zostala zakupiona w Korale.pl. Pierwsze moje zakupy zycia w tym sklepie. Kraby duze nie zadne pypcie malutkie, zwierzeta zywe w dobrej kondycji i gratisik makroglony. Jeszcze raz dzieki Piotr za tak piekne zwierzaki. I na koniec polecam sklep korale.pl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kwiatek Zgłoś Napisano 2 Sierpnia 2006 Kilka fotek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ocelocik Zgłoś Napisano 2 Sierpnia 2006 Czy tylko ja odnioslem wrazenie ze zaglonienie tego akwarium wyglada fajnie? :) Te zielone laczki maja swoj urok No i cudne kraby. Szykuje sie naprawde ladny baniak. Cytuj """Projekt 300"" - powolne zasiedlanie i szlifowanie szczegolow." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
harnas Zgłoś Napisano 2 Sierpnia 2006 Tak, mi tez sie podoba. Te glony wygladaja jak mgla. Troche gorzej bedzie jak zaczna schodzic i zrobia sie z nich brazowe gluty. Cytuj _____________________________________________________ ocean pod nosem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kraszan Zgłoś Napisano 3 Sierpnia 2006 Czy to nowy trend? Morskie amano ? Kwiatek - weź to zeskrob czymś ostrym i wywal ręcznie z baniaka. Tak jak pisze Harnaś zrobi Ci się z tego brązowa galareta. Cytuj Morski dinozaur w stanie spoczynku - forumowy weteran Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alex Zgłoś Napisano 3 Sierpnia 2006 Kraszan :Czy to nowy trend? Morskie amano ? Kwiatek - weź to zeskrob czymś ostrym i wywal ręcznie z baniaka. Tak jak pisze Harnaś zrobi Ci się z tego brązowa galareta. ...która się zacznie potem rozkładać psując tylko wodę, jak tylko możesz Kwiatek postaraj się już poczatku zawalczyć z tymi gloniskami mechanicznie je usuwając (wyrywać, skrobać, ciąć ), potem pompka do ręki i wydmuchuj wszystko co leży na skałkach i pomiędzy, a na koniec ściągnij ten cały syf jakimś odmulaczem i tak w kółko macieju...do skutku. Cytuj niestety bez akwarium ale strasznie tęsknię "opis moich ex-akwariów http://alexkoz.ovh.org/akwarium/index.html" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kwiatek Zgłoś Napisano 3 Sierpnia 2006 Spokojnie juz czesc wycialem. Powoli padaja, a z drugiej strony zaczely mi sie podobac Kupielm sobie taki odkurzacz i codziennie wybieram to co pada Teraz mam pomoc 6 elegansow, leje od tygodnia kalkwasser okolo 1,5 l na dobe mysle ze niedlugo padna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
harnas Zgłoś Napisano 3 Sierpnia 2006 Mozesz probowac je zetrzec szczoteczka do zebow o twardym owlosieniu. Cytuj _____________________________________________________ ocean pod nosem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach