Adam Rybowski Zgłoś Napisano 16 Maja 2013 Rodzice pływają w sumpie który ma 600 litrów.Młode wykluwają się w oddzielnym zbiorniku na 11 dzień od tarła. Cytuj dwa metry kwadratowe dna morskiego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slovy Zgłoś Napisano 16 Maja 2013 Natura potrafi płatać nam figle, Tobie spłatała mega przyjemny... Gratulacje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arturr Zgłoś Napisano 16 Maja 2013 To raczej nie kwestia figli natury, to mega wiedza i doświadczenie, które "prowokuje" te figle:-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stani Zgłoś Napisano 17 Maja 2013 Bo nasz Adas umi Cytuj 120x75x47 wys. 400 l, sump 100 l. 432 W T5 + 2 x 24 LED blau, BK 200, cyrk 17500 l/h. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomasz Młot - Kwidzyn Zgłoś Napisano 17 Maja 2013 Adam....szacun Cytuj na razie 50 l żeby nie wypaść z obiegu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adam Rybowski Zgłoś Napisano 20 Maja 2013 Wreszcie pojawili się fachowcy z Krakowa i naprawili mi stelaż do odchowu narybku."Naprawili" to chyba za dużo powiedziane ale udało się go zalać wodą i uruchomić pompę obiegowa.Jak znam życie to stelażem , w wolnej chwili,będę musiał zająć się sam. Czas był najwyższy bo zaczęły się wycierać błazenki pomarańczowe i mam w tej chwili ikrę czarnych błaznów i standardowych. Byłoby pięknie żeby nie to ,że rodzice z nieznanych mi przyczyn po tarle wyjadają ikrę i zostawiają tak po 20 ziarenek których bronią do upadłego. Karmię je kawiorem żeby im przeszła chęć na zjadanie ikry. Do akwarium leję wódę,ryby karmię kawiorem,dobrze ,że przynajmniej w sex-shopie niczego nie muszę do akwarium kupować. Jeszcze nie. Cytuj dwa metry kwadratowe dna morskiego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slovy Zgłoś Napisano 21 Maja 2013 Wreszcie pojawili się fachowcy z Krakowa i naprawili mi stelaż do odchowu narybku."Naprawili" to chyba za dużo powiedziane ale udało się go zalać wodą i uruchomić pompę obiegowa.Jak znam życie to stelażem , w wolnej chwili,będę musiał zająć się sam. Czas był najwyższy bo zaczęły się wycierać błazenki pomarańczowe i mam w tej chwili ikrę czarnych błaznów i standardowych. Byłoby pięknie żeby nie to ,że rodzice z nieznanych mi przyczyn po tarle wyjadają ikrę i zostawiają tak po 20 ziarenek których bronią do upadłego. Karmię je kawiorem żeby im przeszła chęć na zjadanie ikry. Do akwarium leję wódę,ryby karmię kawiorem,dobrze ,że przynajmniej w sex-shopie niczego nie muszę do akwarium kupować. Jeszcze nie. Widać jednak ,ze ten narybek to nie dzieło przypadku... Gratulacje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach