Skocz do zawartości
Greg87

Testy nutrafin

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich zainteresiwanych . Mam pewien problem a mianowicie nie jestem przekonany czy moja woda jest wystarczająco dobra dla korali miękkich i sps . Mam takie parametry

Ph 8/8,1

Nh3-0

Po4-0/0,25

No2-0,1

No3-10

KH-15 kropelek tym testem i niby ma być ok

Jeśli ktoś by był tak miły i mi pomógł z góry dziękuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydaje mi się że akwarium jest stosunkowo młode. Kiedy było zalane, napisz coś więcej o baniaku.

Edytowane przez petrus1 (wyświetl historię edycji)

Pozdrawiam, Piotr

"Wykrzyknik, który sflaczał, staje się znakiem zapytania." S. J. Lec

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W listopadzie wystartowało moje 165l miałem lekki problem z cyjano i dino ale sie z tym uporalem nic złego sie nie dzieje korale sie otwierają pięknie ale przyrost widzę tylko u xeni i to mnie trochę martwi:(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę wysokie to NO3 jak na mój gust :sweat:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No3 iPo4 troszkę za wysokie, zastanawiające No2 0,1. Stosujesz adsorbenty, lejesz coś do akwa, jakieś wapnie, magnezy, jaki poziom Ca i Mg, karmisz czymś korale, lejesz VSV, Vodkę??Bez tych danych ciężko będzie pomóc. To KH co oznacza, 15 czy 15 kropli, rozjaśnij nam proszę.

Pozdrawiam, Piotr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest wlasnie 15 kropelek tym testm wiec nie wiem ile mam tak naprawdę kh nie potrafię tego obliczyć . Leje alkaliny do akwarium ca i mg nie mierzylem bo nie mam na to testu nie karnie niczym korali i nie leje vsv

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

musisz wiedzieć jakie masz Ca i Mg- kup testy najlepiej salifert i na KH też. Podejdź poważnie do swojego akwarium, to nie samograj, korale też trzeba karmić. To co robisz jest trochę chaotyczne. Właściwie to nie wiem jak Ci pomóc, nic nie piszesz jaki odpieniacz, co ile podmianki, jakie życie masz, kurde, to wróżenie z rosołu, chłopie, zlituj się..

Pozdrawiam, Piotr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już zamówiłem testy na ca i mg na kh mam i pokazujze zejestem wszystko ok. Sory ze tak nic nie pisze ale trochę zmęczony jestem podpisany co tydzień robię 10% obsada to 1 krewetka czyszczaca 2 wundermani blazenek mandaryn brzydal z korali xenia 4 rodzaje zoa i 5 sps odpieniacz v2skim 300 compact cyrkulacyjna 2 koralie 2800

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.