Skocz do zawartości
Adamoss1201

otwory w kominie 3x 32mm

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie!

Kupiłem akwarium z gotowymi otowrami 3x32 mm i trochę się obawiam, czy wyrobi mi z odbiorem wody. Pojemność głównego zbiornika to 500 litrów a pompa RD 6500. Rozumiem, ze zawsze moge pompę przykręcić, ale czy wogóle wymiana wody przy takim przekroju nie będzie odbywała się za wolno ze złym skutkiem dla parametrów?

pozdrawiam

Adam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem co oznacza 3x32 czy to sa otwory pod rury fi32 czy 3 otwory juz w szkle fi32. jak to jest pod rury to jeszcze bym zostawil ale jak otwory w szkle to za male. ja mam OR6500 i mam otwory pod rury 40 powrot rewizja 32 a zasilenie 25. Jeszcze jedno pytanie czy te 3 otwory to powrot/rewizja/zasilenie czy moze powrot/2powrot/rewizja a zasilenie gdzies z boku?

ps. W ogole jak by mial byc to wymiar otworu w szkle fi32 to on do niczego mi nie pasuje nie wiem jakie srubunki mialy by tam byc

edit: Ja wczoraj się nad tym zastanawiałem i do nowego swojego akwa 200L zastosowałem przy pompie ab2000/1 powrót fi32 czyli otwor w szkle fi45.

Edytowane przez dirty_pig (wyświetl historię edycji)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oczywiście moja pomyłka! Otwory są 40-stki pod rury 32mm. czyli ty masz też zrzut wody na 32-jce przy pompie 6500 i ogarnia Ci? To dobra wiadomość tym bardziej, że na pompie zrobię dwa bajpasy na paletsy i PO4...Te trzy otwory to zasilanie, rewizja i zrzut.

Adam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powrot mam na 40 (otwor w szkle 56), na 32 mam rewizje tylko, tam woda nigdy nie plyneła wiec nie wiem czy 32 ogarnie ale wydaje mi sie ze tak, zasilenie mam na 25.

Pod 32 rure otwor ma miec fi45mm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma szans 32mm nie odbiorą 6500.

Zastanów się też na tą pompą ja do 612l jak dałem ER6000 to był po prostu armagedon Teraz Mam ER3700 i jest idealnie. A wiele ludzi pisze aby dobierać obieg do wydajności pompy odpieniacza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma szans 32mm nie odbiorą 6500.

Zastanów się też na tą pompą ja do 612l jak dałem ER6000 to był po prostu armagedon Teraz Mam ER3700 i jest idealnie. A wiele ludzi pisze aby dobierać obieg do wydajności pompy odpieniacza.

Wiesz...pompy raczej nie zmienię, ale zawsze mogę wstawić zawór i ograniczyć jej moc...?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.