Fido Zgłoś Napisano 12 Kwietnia 2013 Witam Mam problem z moja pseudogorgonia. Przyjela sie fajnie z 2 miesiace temu. Normalnie polipowala itd itp. Pozniej przestawilem ja na tydzien na piasek. W tym czasie wyszlo mi na nim troche dino - z powodu problemow z cyrkulacja. Nawet nie zauwazylem kiedy drzewko pokrylo sie takim syfem (zdjecie). Wszystko juz naprawione, plus troche skrocilem czas swiecenia i piasek juz czysty. Drzewko wyladowalo spowrotem na skale ale nadal nie chce sie "oczyscic" a nawet mam wrazenie, ze jest powoli gorzej. Nie zauwazylem, zeby tracilo tkanke albo zaczela sie pokladac itp. Nie polipuje. Czy to dino czy moze cos innego? Ktos sie juz z tym spotkal ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
morswin Zgłoś Napisano 12 Kwietnia 2013 Odmuchaj ten syfek dobrze w strumieniu pompy i za jakiś czas wszytko powinno wrócić do normy. Cytuj plany na 300l http://chomikuj.pl/morswin07 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robi Zgłoś Napisano 12 Kwietnia 2013 Wróżką nie jestem ale wróże że to początek końca. Cytuj Akwa.125x55x60 + sump 80x40x40 , Maxspect 2x120w 16000k , obieg Eheim Compact +3000 , odp. diy ala ATI 200 , cyr. 4 x Tunze 6055 na Multi. 7095 , Dastaco II ala DiTus ,AquaRoche ZERO LR. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
martinniemczyk Zgłoś Napisano 12 Kwietnia 2013 Daj dosyc spora cyrkulacje bezposrednio na nia. I poczekaj pare dni Cytuj Pozdrawiam Marcin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
helmofon Zgłoś Napisano 12 Kwietnia 2013 Miałem podobnie, podczas podmianki weź wężyk taki z 1 cm średnicy i każde ramie wsadź do niego, w trakcie upuszczania wody. Po usunięciu glutów za dwa dni będzie jak nowa Cytuj Pozdrawiam Robert "Hełmofon" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fido Zgłoś Napisano 19 Kwietnia 2013 hmmm powiem wam dziwna sprawa z tym koralem Czekalem najpierw dwa-trzy dni czy samo nie zejdzie ale nie pomagalo. Pozniej probowalem odessac troche tego syfu co nie dalo za obiecujacych efektow. Po tygodniu sie wkurzylem i wyczyscilem caly koral miekka szczoteczka - juz myslalem, ze po dwoch dniach bedzie polipowal ale zamiast tego znowu pokryl sie brazowym szlamem. Stwierdzilem, ze go zostawie i poczekam - co bedzie to bedzie. Dzisiaj po powrocie z pracy zauwazylem, ze koral wzial sie sam za siebie Wyglada to jakby zrzucal skore poprostu, wypuscil polipy a gluty odchodza platami same. Wyglada, ze juz bedzie ok. Tak jakby komus sie relacja przydala na przyszlosc pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Świrek Zgłoś Napisano 19 Kwietnia 2013 Pseudopterogorgia tak ma Wygląda na zdechlaka, a po kilku, kilkunastu dniach zrzuca jakby naskórek i zaczyna polipować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
martinniemczyk Zgłoś Napisano 19 Kwietnia 2013 Mam taka jedna, co jak sie zapyziala raz, to po tygodniu brazowe platki odpadly I okazalo sie ze jest prawie dwa razy grubsza. .. Cytuj Pozdrawiam Marcin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach