robi Zgłoś Napisano 26 Kwietnia 2013 No właśnie ,czy jest możliwość wsypania razem węgla i rowy do filtra fluidyzacyjnego ? Wiem , możliwość jest ,tylko czy tak można ?nie pogryzie się ? Cytuj Akwa.125x55x60 + sump 80x40x40 , Maxspect 2x120w 16000k , obieg Eheim Compact +3000 , odp. diy ala ATI 200 , cyr. 4 x Tunze 6055 na Multi. 7095 , Dastaco II ala DiTus ,AquaRoche ZERO LR. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luft Zgłoś Napisano 26 Kwietnia 2013 temat podobny byl wiele razy nie pogryzie sie. Mozna łączyć pozdro Cytuj LED Maxspect, Tematy lufta Salarias allegro (sklep Salarias) baner NanoReef www.mariuszfrej.com Moje szkła: 80 l (105 w obiegu)- ReefMax, start 10 sierpnia 2010, 90% sucha skała, II) 360 l (ok. 470 l w obiegu) start VI 2012 - 100 % sucha skała, . Akcja Pajacyk - kliknij proszę! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Peniek Zgłoś Napisano 26 Kwietnia 2013 Bylo i wlasnie nie nalezy łączyć,bo wegiel wymienia sie raz na miesiąc a Rowaphos zaleznie od potrzeby,czyli moze byc koniecznosc wymiany i po tygodniu,Rowaphos musi sie lekko poruszac a wegiel nie może wcale bo sie będzie ścierać. Cytuj Akwarium-247l(95/50/52)Obieg-NJ2300,cyrkulacja 2xTunze6055+Multicontroller7096+6045 za skałą. odpieniacz DIY APF600,oświetlenie-swietlówki LED 6X15W+t5 2X39W.Miekkie+LPS. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luft Zgłoś Napisano 26 Kwietnia 2013 Bylo i wlasnie nie nalezy łączyć,bo wegiel wymienia sie raz na miesiąc a Rowaphos zaleznie od potrzeby,czyli moze byc koniecznosc wymiany i po tygodniu,Rowaphos musi sie lekko poruszac a wegiel nie może wcale bo sie będzie ścierać. odpowiedziałem Robiemu dokładnie na pytanie i podtrzymuje to - rowe i węgiel mozna trzymać razem w jednym filtrze oczywistym jest fakt wspomniany w wielu tematach, ze adsorbenty niejednomiernie zakończą swoją rolę co do kręcenia węgla w filtrze przepływowym - powiedz to wielu morszczakom, którzy z powodzeniem praktykują takiż sposób kręcenia węglem. Sposób kręcenia, ścieranie to już kwestia indywidualnego dogrania przez użytkownika pozdrawiam Cytuj LED Maxspect, Tematy lufta Salarias allegro (sklep Salarias) baner NanoReef www.mariuszfrej.com Moje szkła: 80 l (105 w obiegu)- ReefMax, start 10 sierpnia 2010, 90% sucha skała, II) 360 l (ok. 470 l w obiegu) start VI 2012 - 100 % sucha skała, . Akcja Pajacyk - kliknij proszę! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach