Raf Zgłoś Napisano 16 Września 2013 Wątpię w to ze claulustere padła od podbicia kh do 12. Cytuj Deltec Microreef 200l Max spec 160w16k.3*mpw10wes.Reeflink. Vertex 150.Vertex Libra Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
natalia83 Zgłoś Napisano 16 Września 2013 Padły na 100% przez kh w ciągu trzech dni zostało kilka główek, nic innego nie zmieniłam wtedy w baniaku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Komarek Zgłoś Napisano 16 Września 2013 Od tygodnia mam Kh ponad 12. Walczę z bryopsis. Claulustera ma się doskonale. Chyba nie padły od Kh. Pozdrawiam Marek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ibiza Zgłoś Napisano 16 Września 2013 Natalia a moze Chemi Clean ? Cytuj zbiornik 120x60x60 +sump . odpieniacz Sebastek czarna perla na Tunze - Hydrofoamer Silence 9420.040 , cyrkulacja wp-40 rw-15 , obieg Jebao9000 , oswietlenie Gieseman Matrix II 8x39w . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukas.piotr Zgłoś Napisano 16 Września 2013 miałem identyczne glony jak te z twojego zbiornika, próbowałem wszystkiego inne poznikały po dojrzewaniu a to g....no zostało. efekty przyniosła dopiero algeascrubber taki najprostszy na spływie oświetlany ciepłym halogenkiem a potem refugium. nie stosowałem żadnej chemii, wymieniłem piach (przez jakiś czas bez piachu) i rwałem to dziadostwo pęsetą z długim ząbkowanym końcem. kh trzymałem na poziomie 9 i czekałem. w pewnym momencie glony odchodziły od skały całymi kępami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomcio Zgłoś Napisano 16 Września 2013 Ja bym zmniejszył światło i skrócił czas świecenia. No i dodatkowo zwiększył bym cyrkulację i zmienił odpieniacz. Cytuj akwarium: 140x60x60 OW (500l) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Coltrane Zgłoś Napisano 16 Września 2013 (edytowane) U mnie skarpeta na cyrkulacje, szorowanie skaly dwa razy, algae scrubber, absorber po4, odpieniacz na mokro, zmniejszylem czas swiecenia, wieksze podmiany i sukces od 1 tyg brak przyrostu a rosly w oczach Edytowane 16 Września 2013 przez Coltrane (wyświetl historię edycji) Cytuj dużo zdjęć mojego akwarium https://www.facebook.com/tibireef/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach