pepitopl86 Zgłoś Napisano 21 Czerwca 2013 Jak to o tej porze roku bywa większość z nas walczy z temperaturą wody w akwarium. Ja postanowiłem zadbać przy tym o estetykę. Szukając taniego i szybkiego rozwiązania postanowiłem wykorzystać do tego celu wieszak do ubrań Co potrzebujemy: -wieszak gięty z drutu -wentylator -zasilacz Potrzebne narzędzia: -kombinerki -nożyczki -kostkę do łączenia kabli+śrubokręt lub taśmę izolacyjną Podstawą do zrobienia "uchwytu" jest umiarkowana konsumpcja czasoumilacza w postaci piwa. A oto parę zdjęć pomocnych w produkcji: A teraz prowizorka przed: I po: Jak widać estetyka zmienia się diametralnie. Dodatkową i dość istotną zaletą wykorzystania do tego celu wieszaka z drutu jest nieograniczona możliwość regulacji konta nachylenia wiatraka w stosunku do lustra wody. Ale długie zdanie mi z tego wyszło. Mam nadzieję że wam się podoba. Życzę wszystkim sukcesów w akwarystyce. A teraz do roboty... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adrianpotocki Zgłoś Napisano 21 Czerwca 2013 SUPER !!! Szukam podobnego patentu ale na 8 wentylatorów 12cm. Adrian Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Komarek Zgłoś Napisano 21 Czerwca 2013 pomysł super Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pepitopl86 Zgłoś Napisano 21 Czerwca 2013 Przykręć wentylatory do kontownika z PCV lub aluminium. Na środku lub po zewnętrznej przymocuj uchwyty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacektrx Zgłoś Napisano 21 Czerwca 2013 bardzo pomysłowe, ale ja bym sie bał trochę że wpadnie do wodu i narobi kłopotu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pepitopl86 Zgłoś Napisano 21 Czerwca 2013 (edytowane) Jak ma wpaść do wody jak końce są zagięte pod kontem 90 stopni. Jak nie odegniesz kombinerkami to nie ma szans na ściągnięcie samego wentylatora. Edytowane 22 Czerwca 2013 przez pepitopl86 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomer34 Zgłoś Napisano 21 Czerwca 2013 (edytowane) dobry pomysł ,właśnie myślałem jak zamocować wiatrak,jutro trzeba pokombinować Edytowane 21 Czerwca 2013 przez tomer34 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
olinek94 Zgłoś Napisano 17 Kwietnia 2015 A jaki zasilacz użyłeś do wentylatora ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pasek Zgłoś Napisano 17 Kwietnia 2015 Otwierają Wam się zdjęcia?? Cytuj Akwarium:60x60x50 panel, odpieniacz DIY na pompie Tunze 9410.04, obieg Tunze 1073.020, cyrkulacja Tunze 6015+6025, swiatło chińczyk 120W+2x24W T5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
W32darWin Zgłoś Napisano 17 Kwietnia 2015 Na Alledrogo można kupić za kilka złotych zasilacze 12V. Są w zupełności wystarczające bo taki wentyl ma znikomy amperaż Pozdrawiam Cytuj START 12.12.2013 - 180L z panelem 70x70x45, odpieniacz DIY a'la midi flotor ale.... na igle AB 2000/1 , ATI Sunpower 6x24T5 + 9W LED china blue, betonowa skała DIY, AllInOne w reaktorze DIY, baniakiem kręci jebao WP-25 i koralia 2800. http://nano-reef.pl/...0l-betonowisko/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pepitopl86 Zgłoś Napisano 18 Kwietnia 2015 Ja miałem podłączone pod zasilacz od PC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach