Pacific+ Zgłoś Napisano 7 Lipca 2013 Mam takie pytanko, może ktoś będzie bardziej obeznany w temacie pomp.. Czy pompkę Aquael Circulator 2000 mogę zastosować jako obieg w akwarium ok 160L? Będzie odpowiednia jeśli chodzi o wydajność oraz czy mozną ją zastosować w słonej wodzie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość erni Zgłoś Napisano 7 Lipca 2013 Do słonej wody jak najbardziej się nadaje.Jako obieg będzie dobra tylko zależy jeszcze od wysokości na jaką ma wypompować wodę.Ten model ma max h=1,9m ale musi być dużo mniej bo po drodze masz jeszcze na pewno kolanka i są straty na wydajności , poza tym na wys 1,9 m to ledwo leci woda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Komarek Zgłoś Napisano 7 Lipca 2013 Mam 165l. Akwarium 50cm szafka 85. Spływ na pudełku DIY zrobione na ok 2000l/h Jako pompa powrotu NJ1700 i jest akurat. Aquael2000 była od niej słabsza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darek34 Zgłoś Napisano 7 Lipca 2013 (edytowane) Aquael Circulator 2000 będzie za mała. Miałem ją w panelu i była akurat natomiast w sumpie nie dawała rady, woda ledwo ciekła. Edytowane 7 Lipca 2013 przez darek34 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pacific+ Zgłoś Napisano 8 Lipca 2013 Czy ta pompka będzie odpowiednia jeśli chciałbym zastosować ją w panelu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość erni Zgłoś Napisano 8 Lipca 2013 Do panelu się nadaje , zresztą do sumpa też tak jak pisałem powyżej ale musi być mała wysokość do podnoszenia słupa wody( np;niska szafka i niskie akwarium) . Przy szafce 85cm wysokiej i akwarium 50cm nie da rady, będzie za słaba.W panelu spokojnie do tego litrażu możesz dać . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach